MM logo red

Hoe bouw je de beste race setup?

Julia23 FEBRUARI 2023

Is racen helemaal jouw ding? Ga als echte coureur aan de slag met de nieuwste F1 game in een goede gaming race simulator. Voor deze race setup heb je bepaalde accessoires en instellingen nodig om de game zo realistisch mogelijk te spelen. In dit artikel van MediaMarkt nemen we je mee om jouw beste race setup op te zetten.

De ultieme race-ervaring: een sim racing setup

De ultieme race-ervaring: een sim racing setup

De Formule-1 is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wil jij net zoals Leclerc, Verstappen of Hamilton achter het stuur zitten? Dat kan tegenwoordig in een sim racing set up, lekker warm in je eigen woonkamer.

Wat heb je nodig om een eigen race simulator te bouwen?

Om te starten heb je een PC of console nodig om te beginnen met spelen. Deze console kan bijvoorbeeld een PS4, PS5 of één van de XBOX series zijn.

Op jouw console sluit je het volgende aan:

  1. Een racestuur
  2. Een racestoel

1. Racestuur

1. Racestuur

Wil jij die echte race-ervaring thuis voelen? Zorg er dan voor dat je een goed racestuur bij jouw set up hebt. Je stelt zelf de force feedback in zodat jouw virtuele race nog echter aanvoelt. MediaMarkt biedt verschillende racesturen aan die aansluiten op jouw race-ervaring.

2. Racestoel

2. Racestoel

Indien jij de ruimte hebt om een racestoel aan te schaffen, maakt dit jouw race setup compleet. Een comfortabele racestoel zorgt ervoor dat jij altijd fris vanaf de start begint. Veel racestoelen sluit je aan met je racestuur, let wel op dat dit mogelijk is. Sommige racestoelen zijn op te vouwen en eenvoudig op te bergen. Playseat is één van de grote aanbieders van racestoelen bij MediaMarkt in verschillende prijsklassen. Zo zijn er racestoelen van Playseat voor de beginner maar ook voor de meerder gevorderde racer.

Hoe bouw je een sim race cockpit?

Hoe bouw je een sim race cockpit?

Wanneer jij een racestoel, racestuur en wellicht een headset bezit, is het plaatje compleet. Start jouw racespel en ga comfortabel zitten. Pak je stuur vast en rij als Max Verstappen in je eigen F1 Gaming set-up. Wil jij extra accessoires bij jou cockpit? De mogelijkheid is er zelfs om een schakelpook te monteren aan jouw racing set-up.

Bekijk soortgelijke artikelen