Mediamarkt Logo

Kies een comfortabel gaming toetsenbord voor jouw situatie

Daan22 FEBRUARI 2023

Wat is de beste gaming toetsenbord? Het is lastig om te zeggen wat precies de beste gaming toetsenbord is, aangezien elke situatie anders is. Wil je gebruik maken van mechanische toetsen of juist niet? Heb je jouw toetsenbord liever bedraad of via bluetooth? Welk formaat toetsenbord wil je gebruiken? In dit artikel lees jij alles over het kiezen van jouw gaming toetsenbord.

Een bedraad of draadloos gaming toetsenbord kopen?

Een bedraad of draadloos gaming toetsenbord kopen?

Tegenwoordig is het verschil niet meer zo groot tussen een draadloze of bedraad gaming toetsenbord. De draadloze gaming toetsenborden gaan lange tijd mee en zijn veelal zo zuinig dat deze zo’n 40 uur of zelfs langer mee gaan. Ook zijn er draadloze gaming toetsenborden die een mechanisch toetsenbord-technologie hebben.

Het voordeel van het deze draadloze toetsenborden is dat je deze neerzet waar voor jou plek is. Je scherm en toetsenbord zijn niet verbonden met een kabel die eventueel in de weg kan zitten.

Eén van de voordelen van een bekabeld gaming toetsenbord is dat er geen batterijen vervangen of opgeladen moeten worden en jij altijd jouw toetsenbord gebruikt wanneer je maar wilt. Het voordeel van bedraad spelen betekent ook dat je een hogere latentiesnelheid hebt. Er is geen of nauwelijks vertraging in de dataoverdracht.

Kiezen tussen een membraan of mechanisch toetsenbord

Membraan gaming toetsenbord

Membraan gaming toetsenbord

Een membraan toetsenbord is een toetsenbord dat werkt door middel van een membraan onder de toetsen. Een aantal voordelen van een membraan gaming toetsenbord is dat deze minder geluid maakt bij het intikken van de toetsen en over het algemeen beter geprijsd is. Game jij voor de lol en niet online, dan is een membraan gaming toetsenbord een goede optie voor jou.

Half-mechanisch toetsenbord

Half-mechanisch toetsenbord

Half-mechanische gaming toetsenborden zijn toetsenborden die tussen membraan en mechanisch in zitten. Het is een goede middenweg qua prijs en kwaliteit. De toetsen zijn semi gevoelig en hoef je niet zo ver in te drukken als een membraan toetsenbord, maar zijn niet zo gevoelig als de mechanische gaming toetsenborden.

Mechanisch gaming toetsenbord

Mechanisch gaming toetsenbord

Een mechanisch gaming toetsenbord reageert sneller vanwege de terugslag van de toetsen. Het mechanische toetsenbord is gemakkelijk schoon te maken en levert tussen de 20 en 150 miljoen toetsaanslagen. Een mechanisch toetsenbord is het toetsenbord voor de online gamer. De toetsen zijn gevoelig, reageren snel en gaan lang mee. Het enige minpuntje bij een mechanisch gaming toetsenbord kan zijn dat je sneller typfouten maakt dan dat je normaal gewent bent. Vanwege de reactiesnelheid en gevoelige toetsen is dit toetsenbord relatief duur.

Welke kenmerken zijn verder belangrijk voor jou?

Welke kenmerken zijn verder belangrijk voor jou?

Bij MediaMarkt bieden wij een enorm scala aan gaming toetsenborden aan. Er zijn kleine gaming toetsenborden (tot 33 cm breedte) en grotere gaming toetsenborden (vanaf 44 cm breedte). Daarnaast zijn er toetsenborden met de Anti-ghosting optie, dit zijn toetsenborden waar je drie toetsen tegelijkertijd indrukt en geen storing krijgt. Als laatste kan je nog kiezen voor verlichting in je toetsen.

Bekijk soortgelijke artikelen