Mediamarkt Logo

Kies één van de verschillende soorten gaming stoelen

MediaMarkt legt in dit artikel uit hoe jij de beste keuze maakt voor het kiezen van een gamestoel.

Je ziet bijna niet anders meer, streamers die op een gamestoel zitten. Echter zitten er veel verschillen in deze gamestoelen:

  1. Heb je voorkeur voor een bepaald merk?
  2. Wil je een budget gamestoel of een luxe gaming stoel?
  3. Hoe is deze gamestoel gebouwd? En kan ik deze inklappen?
  4. Heeft deze gamestoel armsteunen en wielen?

1. Heb je voorkeur voor een bepaald merk?

1. Heb je voorkeur voor een bepaald merk?

Voordat je de voorkeur krijgt van een bepaald merk, is het verstandig om te kijken met welk doel jij een gamestoel wilt. Wil je achter je bureau zitten of wil jij in een racestoel zitten? Heb je liever een verstelbare gamestoel met nek- en lendenkussens of sla je dit liever over?

MediaMarkt biedt meerdere gamestoelen en racestoelen aan:

  • Voor gamestoelen: Qware, Trust, Corsair, Arozzi en MSI
  • Voor racestoelen: Playseat en Next Level Racing

Wil je een budget gamestoel of een luxe gaming stoel?

Wil je een budget gamestoel of een luxe gaming stoel?

Gamestoelen zijn er in verschillende prijsklassen. Dit hangt af van de volgende kenmerken:

  1. Welk merk heeft de gamestoel?

Het budget voor jouw gamestoel hangt af van het merk. Merken als Corsair, MSI en Arozzi vallen in het hogere segment. Deze gamestoelen hebben bijvoorbeeld een betere leerkwaliteit, een nek-/hoofdkussen en lendenkussen. Ook hebben ze armsteunen en vaak verstelbaar.

Een merk als Qware heeft gamestoelen die in een lager segment vallen, hier wordt namelijk gebruik gemaakt van kunstleer, zit geen nek-/hoofdkussen en lendenkussen bij. Qware heeft ook stoelen in het hogere segment inclusief kussens.

2. Van welk materiaal is de gamestoel gemaakt?

Over het algemeen zijn de meeste gamestoelen gemaakt van leer. Van PU leer tot PVC leer tot kunststof. De prijs van een stoffen gamestoel ligt over het algemeen wat lager dan van een leren gamestoel. Deze PU leren stoel is de ideale middenweg voor goed materiaal en stoere look.

3. Heeft de gamestoel nog extra functies?

De verstelbaarheid van gamestoel is belangrijk voor het comfort dat je hebt als je in je gamestoel zit. Verstelbare armsteunen en kussens op te stoel en een rugleuning die je naar jouw voorkeur instelt, zorgen ervoor dat het budget omhoog gaat.

Wanneer een standaard of ergonomische gamestoel?

Wanneer een standaard of ergonomische gamestoel?

Als jij lange uren achter elkaar kan gamen, is het belangrijk om een goede houding aan te houden. Door middel van een ergonomische gamestoel houdt jij een juiste houding en stel jij je gamestoel precies af zoals jij wilt. Zo blijf jij urenlang spelen zonder problemen. Mocht jij dit belangrijk vinden in je gamestoel, dan is de ergonomische gaming stoel echt wat voor jou.

Gamestoel met of zonder armsteunen en wielen?

Gamestoel met of zonder armsteunen en wielen?

Over het algemeen zijn alle gamestoelen voor achter het bureau met armsteunen en wielen. De wielen zijn vaak van plastic gemaakt. De gamestoelen zonder armsteunen en wielen zijn altijd de racestoelen. Deze hebben vrijwel nooit armsteunen en hebben geen wielen zodat jij altijd op je plaats blijft zitten tijdens het gamen.

Bekijk soortgelijke artikelen