Mediamarkt Logo

Beste gaming-headsets: bekijk onze top 10

Een lekker potje gamen wordt pas echt een ervaring met daverend geluid. Veel games bieden al geluid in surround-kwaliteit, je game klinkt dan alsof je in de bioscoop zit. Door de speakers van je laptop krijg je die geluidsbeleving helaas niet, daar heb je een goede game-headset voor nodig die jou helemaal onderdompelt in je game. Zo geniet jij nog meer van het spel en houd je ook nog eens je huisgenoten en buren te vriend.

Hoe kies je een gaming-headset die bij je past?

Hoe kies je een gaming-headset die bij je past?

Als je een nieuwe gaming-headset gaat kopen, wil je natuurlijk de beste kiezen. Let daarom op de volgende punten: waar speel jij je games op (console, laptop, pc, et.), welke aansluiting heb je nodig, welke games speel je het meest, wil je een on-ear of over-ear koptelefoon en moet je headset draadloos of juist bedraad zijn? Vraag je ook af of je een geïntegreerde microfoon, bluetooth, ruisonderdrukking en snellaadfunctie nodig hebt en of je de koptelefoon Dolby Surround moet ondersteunen. Sommige gaming-koptelefoons hebben leuke extra’s, zoals het aanpassen van de kleur ledverlichting.

Is een draadloze gaming-headset wat voor jou?

Is een draadloze gaming-headset wat voor jou?

Als je wel wat bewegingsvrijheid kunt gebruiken tijdens het gamen, is een draadloze gaming-headset iets voor jou. Met een fijne wireless headset is worstelen met een te kort snoer verleden tijd en kun je dankzij bluetooth makkelijk even een pitstop maken in het kleine kamertje (microfoon uit!) of bij de koelkast. Een wireless headset werkt op een accu, die zul je dus af en toe op moeten laden. Let er ook goed op dat de headset bij jouw console past.

Top 10 beste gaming-headsets

Ben je benieuwd welke bedrade en draadloze gaming-headsets wij de allerbeste vinden? Bekijk de Top 10.

Bekijk soortgelijke artikelen