MM logo red

Starfield: releasedatum, verhaallijn en gameplay

Julia15 SEPTEMBER 2023
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Sinds 2016 is Game Studio Bethesda – ontwikkelaar van onder andere Skyrim en Fallout 4 – bezig geweest met het maken van een sciencefiction RPG: Starfield. In deze singleplayergame, die zich afspeelt in de ruimte, ontdek je het heelal met je eigen ruimteschip. In dit artikel bespreken we allerlei belangrijke zaken rondom Starfield.

Releasedatum Starfield

Releasedatum Starfield

De standaard editie van Starfield is gereleased op 6 september. Met de premium upgrade editie ontvang je in-game extra’s voor je outfit, wapen en een uitbreiding van de verhaallijn die je speelt. Starfield komt alleen uit op Xbox series X | S.

Verhaallijn Starfield

Verhaallijn Starfield

In Starfield ontdek je de ruimte en ga je op zoek naar bepaalde artefacten. Dit zijn voorwerpen die je verder helpen in de game. Het verhaal start in een van de grootste steden die Bethesda ooit gemaakt heeft: New Atlantis. Op de verschillende planeten zijn objecten en grondstoffen te verzamelen die te gebruiken zijn voor het bouwen van ruimtestations of het upgraden van je ruimteschip. Het schip waarmee je aan het reizen bent is jouw thuisbasis in Starfield en kan je volledig customizen. Hiermee vlieg je naar de verschillende stelsels en planeten met je crew waar jij missies uitvoert. Het karakter dat je ontwikkelt kun je – net zoals het schip – volledig aanpassen. Jouw karakter personaliseer je ook nog door middel van skill-punten. Er zijn 82 skills om vrij te spelen, verdeeld over 5 takken: Physical, Social, Combat, Science en Tech. Elke keer als je een level omhoog gaat, kan je een van de skill-punten inzetten.

Multiplayer Starfield

Het is niet mogelijk om co-op met je vrienden te spelen in Starfield. Wel is het mogelijk om in-game een partner en crew te rekruten en samen te werken tijdens je epische avontuur.

Gameplay Starfield

Gameplay Starfield

Volgens de informatie die directeur Todd Howard heeft gedeeld, zal er ongeveer 30 uur aan gameplay in Starfield zijn. Dit geldt voor de mainstory van de game. Daarnaast zijn er sidequests en hoofdmissies op planeten zodat je het hele universum kunt ontdekken. Starfield wordt gezien als een Role Playing Game (RPG), maar is ook wel echt een shootergame. Er zijn diverse wapens ontwikkeld waarmee je op aliens en dieren kunt schieten.

Microsoft heeft voor Starfield extra uitgepakt met een Limited Edition accessoire om jouw game-ervaring compleet te maken. In de Starfield-kleuren is er een Wireless Headset gelanceerd.

Bekijk soortgelijke artikelen