Mediamarkt Logo

10 leuke multiplayergames voor de PS4

In je eentje gamen op de PlayStation 4 is al leuk en samen met vrienden, familie of volstrekt onbekenden is het nog gezelliger! Wij hebben 10 toffe PS4-multiplayerspellen voor je uitgezocht en op een rij gezet. Deze games speel je online of offline via een splitscreen vanaf de bank. Klaar om samen de leukste, spannendste en meest heldhaftige avonturen te beleven?

1.It Takes Two

1.It Takes Two

De naam van de game verklapt het al: voor It Takes Two heb je 2 spelers nodig. Je speelt het spel samen online, of offline via splitscreen. In dit spel kruipen jullie in de huid van 2 poppen met een ingewikkelde liefdesrelatie, die heel graag weer mens willen worden. Dit kan alleen door lastige puzzels op te lossen, uitdagende levels uit te spelen en vooral: heel goed samen te werken. In deze fantasierijke gamewereld heb je voor elk level nieuwe vaardigheden nodig om verder te komen. Het ene moment nemen jullie het op tegen een gigantische spin, het andere moment roetsj je van een ijsberg vol obstakels.

2. Apex Legends - (Lifeline Edition)

2. Apex Legends - (Lifeline Edition)

Apex Legends is een schietspel in het Battle Royale-genre (net als Fortnite). In de game word je gedropt in een map met 60 spelers. Jij neemt het samen met 2 teamgenoten online op tegen 19 andere groepjes van 3. Welk groepje overleeft? Kies uit 1 van de meer dan 15 legends waarmee je de game speelt. Elke legend heeft z’n eigen kwaliteiten en voordelen binnen het spel. Je verslaat de rest door goed samen te werken met de andere 2 legends in je team. In de Lifeline-edition krijgt de legend Lifeline een beschermende huid en extra schild om de vijanden te slim af te zijn.

Bestel Apex Legends voor PS4

3. Call of Duty: Modern Warfare 2

3. Call of Duty: Modern Warfare 2

Klaar om samen met je vrienden de wapens te laden? In Call of Duty: Modern Warfare 2 ga je verder waar je in de Modern Warfare uit 2019 gebleven was: de wereld redden van terreurgroep Al-Qatala. In de multiplayermodus speel je in gloednieuwe mappen en met nieuwe, moderne wapens. Ook zijn er speciale missies waarbij je samen met 1 vriend de strijd aangaat (de co-op-missies). Modern Warfare 2 barst van de artificial intelligence, waardoor alle karakters in de game lopen, bukken en schieten als echte soldaten. Dit maakt CoD: Modern Warfare een van de meest realistische shooter-games.

Bestel CoD: Modern Warfare 2 voor PS4

4. GTA V Premium Edition

4. GTA V Premium Edition

Welkom in Los Santos. In de premium edition van GTA V speel je het complete verhaal in single mode en krijg je ook nog eens toegang tot Grand Theft Auto Online, waarmee je de populaire actiegame ook met anderen kunt spelen. De online-omgeving van GTA V bestaat uit verschillende missies, die je samen met vrienden of onbekenden tot een goed einde probeert te brengen. Hoe meer missies je volbrengt, hoe beter je zelfgemaakte personage wordt. Daarbij speel je in GTA Online zogenaamde ‘heists’: speciale missies die je alleen voltooit als je heel strak samenwerkt met je online team.

Bestel GTA V: Premium Edition voor PS4

5. Diablo III: Eternal Collection

5. Diablo III: Eternal Collection

Meng je in de heftige strijd tussen hemel en aarde met Diablo III. In deze game neem je het op tegen Diablo en zijn leger van demonen. Hierbij kun je de hulp van je heldhaftige medespelers goed gebruiken. In de online-modus van Diablo III zit je samen met maximaal 4 andere gamers in het spel. Samen vechten jullie je een weg door ruimtes vol enge demonen. Met de Eternal Collection van Diablo III krijg je de Reaper of Souls-uitbreiding en het Rise of the Necromancer-pakket erbij. De ideale voorbereiding voor Diablo IV, de nieuwe game-release die in juni 2023 uitkomt.

6. Borderlands 3: Super Deluxe Edition

6. Borderlands 3: Super Deluxe Edition

Word de held van het universum in Borderlands 3. Jij bent de aangewezen persoon om het eiland Pandora te redden van The Children of the Vault, een knettergekke en gevaarlijke bende die geleid wordt door de Calypso-tweeling. Borderlands 3 kun je heel goed in je eentje spelen via de solo-modus, maar nog leuker is het om met anderen de strijd aan te gaan. In de multiplayermodus speel je het spel met 2 tot 4 gamers. Dit kan online, maar ook thuis op de bank via een splitscreen.

7. Destiny 2

7. Destiny 2

In Destiny 2 is het jouw taak om het hele zonnestelstel te redden. De gevreesde commandant Ghaul heeft met z’n Red Legion-leger ook de laatste veilige stad van de mensheid geterroriseerd. Jij gaat op zoek naar werelden die nog niet ontdekt zijn. Vind moderne wapens en leer nieuwe vechtskills, allemaal om Ghaul en z’n leger te verslaan. Dit hoef je niet alleen te doen. In de co-op-modus vervul je online samen met 15 andere gamers de spannendste missies. Hoe beter je samenwerkt, hoe meer ervaringspunten (EXP) je verdient. Met deze punten worden toekomstige missies weer net iets leuker om uit te voeren.

8. Rainbow Six: Siege

8. Rainbow Six: Siege

Word een pro in het onschadelijk maken van gevaarlijke terroristische organisaties in Rainbow Six: Siege. Onder leiding van Tom Clancy red je gijzelaars, vernietig je hele omgevingen en ga je in tactische formaties de tegenstanders te lijf. Van alle spellen in de Rainbox Six-reeks staat Siege het meest in het teken van online multiplayer. In Siege-gameplay neem je het in 2 teams (aanvallers en verdedigers) van 5 op tegen de vijand. Door goed samen te werken en vooral ook tactisch sterk te spelen, maak je van de Rainbox Six-wereld een veiligere plek.

Bestel Rainbow Six: Siege voor PS4

9. Among Us (Crewmate Edition)

9. Among Us (Crewmate Edition)

Among Us speelt zich af in een ruimteschip dat terug probeert te keren naar de bewoonde wereld. Op zich geen probleem, behalve dat er buitenaardse bedriegers onder de bemanningsleden kunnen zitten. Zij doen er alles aan om de terugreis van het schip te hinderen. Je speelt dit spel online met een groep van 4 tot 15 spelers. Als bemanningslid voltooi je taken op het schip, meld je lijken en houd je spoedvergaderingen om de bedriegers te vinden. Als bedrieger probeer je stiekem chaos te veroorzaken en bemanningsleden te doden. De Crewmate Edition van Among U bestaat uit het basisspel en alle downloadbare inhoud die beschikbaar is voor het spel.

Bestel Among Us voor PS4

10. F1 22

10. F1 22

Start de motoren en laat de Max Verstappen in jezelf los. In F1 22 – de officiële game van de Formule 1 – neem je het als 1 van de 20 coureurs op tegen de andere 19 snelheidsduivels. In de multiplayermodus race je tegen spelers over de hele wereld. Dit kan in F1 22 voor het eerst ook crossplay, wat betekent dat je kunt racen tegen gamers die op andere consoles spelen dan de PlayStation 4. Rijd op alle iconische circuits als Monaco, Spa-Franchorchamps en Zandvoort. Verzamel de meeste punten en je mag jezelf net als Verstappen wereldkampioen noemen.

Bestel F1 22 voor PS4
Bekijk soortgelijke artikelen