• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een inbouwmagnetron? Wij geven je advies

Ga je een inbouwmagnetron kopen, dan is het belangrijk om na te gaan of je een solomagnetron of een combimagnetron wilt. En of je je bestaande magnetron gaat vervangen of nieuwe apparatuur voor een nieuwe keuken nodig hebt.

Soorten inbouwmagnetrons: combimagnetron of solomagnetron?

Combimagnetron - Images

Combimagnetron

Als je een inbouwmagnetron gaat kopen, is de kans groot dat je uitkomt bij een combimagnetron. De meeste mensen die een magnetron laten inbouwen, kiezen hiervoor. Als je een kookfanaat bent, is een combimagnetron zeker de beste keuze. Een combimagnetron is een magnetron, grill en oven in één. Een groot voordeel is dat je ruimte bespaart in je keuken omdat je niet allerlei losse apparaten hoeft te plaatsen. Met een combimagnetron kun je niet alleen eten opwarmen, maar ook grillen, bakken, braden en garen. Een inbouw-combimagnetron wordt vaak geplaatst boven een inbouwkoelkast van 102 cm of 122 cm hoog.

Plus- en minpunten van combimagnetron:

+ Magnetron-, grill- en ovenfunctie ineen
+ Ruimtebesparing: geen extra losse apparaten nodig
- Vaak duurder dan een vrijstaande magnetron

Bekijk alle inbouw-combimagnetrons
Oven met magnetron - Images

Oven met magnetron

Ben je een echte hobbykok en bak je regelmatig? Dan kun je het best een bakoven met magnetronfunctie kopen. Deze apparaten worden ook wel combimagnetrons genoemd, maar de bakovens hebben verschillende ovenfuncties voor specifieke gerechten. Zo vind je een onder- en bovenwarmte-oven niet in een gewone combimagnetron. Dit is een oven met een magnetronfunctie, terwijl een combimagnetron een magnetron met ovenfunctie is.De prijs van ovens met magnetron ligt vaak iets hoger vanwege de uitgebreide ovenfunctie.

Verschillende functies voor specifieke gerechten

+ Verschillende functies voor specifieke gerechten
+ Onder- en bovenwarmte
- Vaak duurder dan een combimagnetron

Bekijk alle ovens met magnetron
Solomagnetron - Images

Solomagnetron

Als je vooral etenswaren wilt opwarmen, kun je ervoor kiezen een solomagnetron te kopen. Met een solomagnetron kun je gemakkelijk een kant-en-klaarmaaltijd of een glas melk warm maken of eten ontdooien. Het is mogelijk complete maaltijden te bereiden met een solomagnetron, maar niet alle etenswaren en materialen zijn geschikt om in de magnetron op te warmen. In de gebruiksaanwijzing van je magnetron lees je op welk vermogen etenswaar en verpakkingsmateriaal verwarmd kan worden.

Plus- en minpunten van solomagnetron:

+ Goedkoper dan een combimagnetron
+ Neemt minder ruimte in
- Alleen een magnetronfunctie; mogelijkheden beperkter

Bekijk alle inbouw-solomagnetrons

Magnetron inbouwen

Een inbouwmagnetron moet goed passen in de nieuwe of bestaande keuken. Met deze tips gaat het je lukken:

 • Meet zorgvuldig de nismaten op. De meest voorkomende nismaten voor inbouw-solomagnetrons zijn: 36.2 - 38.2 cm hoog, 56 – 56.8 cm breed en 30 - 32 cm diep. De meest voorkomende nismaten voor inbouw-combimagnetrons zijn 45 cm hoog, 56 cm breed en 55 cm diep. Er zijn ook inbouw-solomagnetrons met de afmetingen die gebruikelijk zijn voor inbouw-combimagnetrons. Veel magnetrons heben een frame aan de voorkant zodat er ruimte voor speling is en hij naadloos te installeren is.

 • Let bij het kiezen van een magnetron op de richting van de deuropening. Kies voor een klep die naar beneden opent, wanneer de oven onder het aanrecht geplaatst is. Een opening naar links of rechts werkt beter wanneer de oven op ooghoogte geplaatst is. Dan hoef je de bakplaat niet "over" de deur heen te tillen.

 • Bekijk de handige video's en leer hoe je zelf een combimagnetron met en zonder frame inbouwt.

Magnetron installeren

Keukenapparaat stuk? MediaMarkt heeft direct een inbouw-apparaat op maat!

Kom samen met de inbouwmaten van je keukenmeubel naar onze winkel en laat je adviseren door één van onze inbouwspecialisten. Nog dezelfde dag neem je een nieuw apparaat mee naar huis en is je probleem opgelost. Het enige wat jij moet doen, is hem zelf installeren.

Keukenapparatuur bij MediaMarkt:

 • Zelfde dag in huis

 • Groot assortiment

 • Past ook in IKEA®-keukens

IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

MediaMarkt-inbouwservice

Wil je meer gemak? Gebruik dan onze inbouwservice. Wij bouwen het nieuwe apparaat voor je in, je behoudt alle garantie én wij nemen het oude apparaat retour.

Andere belangrijke eigenschappen

 • Heteluchtoven

  Combimagnetrons hebben altijd een heteluchtoven. Een heteluchtoven zorgt dat dat de lucht in de gehele oven gelijkmatig wordt verdeeld. Daardoor kun je op verschillende niveaus tegelijk bakken.

 • Grill

  Met de grillfunctie van een combimagnetron kun je vlees en vis grillen, waardoor het een krokante korst krijgt en minder vet wordt bereid. Met de grillfunctie kun je ook gerechten gratineren.

 • Automatische kookprogramma's

  Veel magnetrons hebben verschillende voorgeprogrammeerde kookprogramma's voor bijvoorbeeld aardappels, groente of rijst. Dat is niet alleen makkelijk, je weet ook zeker dat het resultaat precies goed is.

 • Automatische ontdooiprogramma's

  Hoe lang en op welke stand moet je gerecht ontdooien? Automatische ontdooiprogramma's maken het makkelijk om een product te ontdooien zonder dat het voorgegaard en taai wordt.

Handige accessoires

 • Soms wil je voor het beste resultaat precies weten hoe warm een gerecht is, bijvoorbeeld bij een kalkoen of biefstuk. Met een kookthermometer kun je heel nauwkeurig de temperatuur in de gaten houden. Sommige luxe ovens worden geleverd met een vleesthermometer.

 • Middel om roestvrijstalen en chromen oppervlakken schoon te maken.