• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een tondeuse? Wij adviseren je!

Tondeuses bieden uitgebreide mogelijkheden om je huidige kapsel bij te houden of om van haarstijl te wisselen. Of je nu gaat voor kaal, kort of langer het is altijd een goed idee om een kwalitatieve tondeuse aan te schaffen. Tondeuses zijn krachtiger dan baardtrimmers waardoor ze het haar op je hoofd gemakkelijk en snel afscheren. Bovendien hebben ze een bredere trimkop, die geschikt is om een groot oppervlak te scheren. Let bij het kiezen van een tondeuse op of deze de juiste lengte voor jouw haarstijl ondersteunt.

 • Kaal of millimeteren

  Wil je je hoofd kaal scheren? Dan heb je een tondeuse nodig die geschikt is om je haar op een lengte van 1 mm of korter af te scheren. Ga je liever voor een gemillimeterd kapsel? Gebruik dan een tondeuse met verschillende scheerstanden tussen de 1 en 3 mm.

  Nodig: een lengte van 1 mm of korter (bijna kaal) of 1 tot 3 mm (millimeteren).

 • Kort kapsel

  Als je je haar niet wilt millimeteren, maar wel een kort kapsel wilt, is het belangrijk dat je kunt variëren in scheerlengte. Korte kapsels zijn aan de zijkanten vaak wat korter dan boven op het hoofd. Met een instelbaar opzetstuk kun je die variatie aanbrengen.

  Nodig: een lengte van 4 tot 16 mm.

 • Langer kapsel

  Als je een langer kapsel hebt en dit zelf wil bijhouden, dan is variatie in snijlengtes ook belangrijk. Het aantal lengte-instellingen verschilt per tondeuse. Wil je veel variëren, dan is een tondeuse met meerdere en langere lengte-mogelijkheden aan te raden. Houd er rekening mee dat het lastiger is een langer kapsel bij te houden dan een kort kapsel.

  Nodig: een lengte van 16 mm of langer.

Draadloos of met snoer?

Ga je voor een tondeuse met batterijen, een oplaadbare tondeuse of een tondeuse met snoer?

Wanneer kies je voor een draadloze tondeuse?

Ben je veel op reis of wil je alle bewegingsvrijheid, dan is een draadloze tondeuse de beste optie. Kies je voor een tondeuse met een accu, let dan goed op de accuduur. Kijk niet alleen hoe lang een volledig geladen accu mee gaat, maar let ook op hoe lang het opladen duurt.

De oplaadtijd van tondeuses verschilt nogal. Veel modellen zijn binnen een uur opgeladen, maar bij andere kan het laden wel tien uur duren. Sommige tondeuses hebben een optie voor snel opladen.

Plus- en minpunten van een draadloze tondeuse

+ Meer bewegingsvrijheid
+ Overal te gebruiken
- Moet worden opgeladen of de batterijen moeten worden vervangen

Wanneer kiezen voor een tondeuse met snoer?

Gebruik je de tondeuse altijd in de badkamer met een stopcontact in de buurt en ga je weinig op reis? Dan kun je voor een model met snoer kiezen. Een voordeel is dat je nooit te maken hebt met oplaadtijden en dat je je tondeuse altijd kunt gebruiken.

Er zijn overigens ook tondeuses die met een snoer én draadloos werken.

Breedte van de messen

Breedte van de messen - Images

Wanneer je het belangrijk vindt om snel klaar te zijn met het in model brengen van je kapsel, is het slim om op de breedte van de messen te letten. Tondeuses met een extra breed scheerhoofd (vanaf ca. 40 mm) zorgen niet alleen dat je je volledige kapsel sneller in model hebt gebracht, ze zorgen ook voor een gelijkmatiger scheerresultaat dan tondeuses met een smal scheerhoofd.

Verstelbaar of met opzetkam?

Verstelbaar of met opzetkam? - Images

Er zijn verschillende manieren om de snijlengte in te stellen. Tondeuses met een snoer hebben vaak een hendel waarmee je de snijlengte instelt tot ca. 3 mm. Wanner je een langere scheerlengte nodig hebt, gebruik je hiervoor een opzetkam. De meeste draadloze tondeuses hebben een kliksysteem waarmee je de snijlengte verstelt en losse opzetkammen om nog meer te variëren. Bij deze tondeuses schiet de kam minder snel los. Hierdoor is de kans op happen in je kapsel kleiner. Daarnaast zijn er tondeuses die de gekozen snijlengte automatisch vergrendelen. Zo weet je helemaal zeker dat je haar gelijkmatig wordt afgeschoren.

Accessoires

Een tondeuse blijft optimaal presteren als je hem regelmatig onderhoudt. Dat kan met olie of reinigingsspray. Deze reinigen en smeren de messen, zodat ze goed blijven bewegen en je haar moeiteloos afscheren.