Mediamarkt Logo

Je scheerapparaat schoonmaken: zo doe je dat

Nina18 MAART 2024

Voor een egale, hygiënische scheerbeurt moet je regelmatig je scheerapparaat schoonmaken. En dan bedoelen we: na iedere derde scheerbeurt je scheerapparaat reinigen. Door je apparaat goed te onderhouden, scheert hij gladder, gaat hij stukken langer mee én je vermindert de kans op huidirritaties. Op deze pagina lees je hoe je jouw scheerapparaat schoonmaakt en wat je ervoor nodig hebt.

Beginnen met je scheerapparaat schoonmaken

Beginnen met je scheerapparaat schoonmaken

Heel goed, je hebt de moed verzameld om je scheerapparaat schoon te maken. Omdat je tijdens het schoonmaken geen ongelukken wilt: controleer of hij uit staat en niet aan het opladen is. Verwijder de scheerkop en tik het scheerapparaat voorzichtig tegen de wasbak. Al het losse haar valt er op die manier makkelijk uit. Met het meegeleverde borsteltje veeg je de resterende haartjes eenvoudig weg. Ben je niet zo georganiseerd en is het borsteltje kwijt? Een oude tandenborstel klaart de klus ook. Vervolgens maak je het scheerapparaat schoon onder de kraan met water, zeep en alcohol. Die combinatie ontsmet je scheerapparaat voldoende. Check wel even of jouw apparaat waterbestendig is voor je hem onder de kraan houdt.

Zo maak je je scheerapparaat verder schoon

Zo maak je je scheerapparaat verder schoon

Heb je een scheerapparaat met een kopsysteem? Draai dan één voor één voorzichtig de scheerringen uit de kop en maak ze schoon. Je wilt hetzelfde mesje bij hetzelfde kapje houden omdat deze zich na verloop van tijd naar elkaar vormen. Anders scheert hij niet lekker meer.

Je hebt nu alle haartjes verwijderd. Alleen nog even je scheerapparaat in elkaar zetten en drogen met een handdoek of föhn en klaar ben je. Als je je apparaat hierna ook nog wilt smeren zodat hij soepel blijft lopen en niet bot wordt, gebruik je een drupje naaimachineolie of een speciale reiniger voor wat extra verzorging.

Tip: vervang eens per jaar de scheerkoppen van je scheerapparaat, die kun je gewoon los bestellen.Extra verzorging: schoonmaken en smeren met een speciale reiniger

Extra verzorging: schoonmaken en smeren met een speciale reiniger

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Reinigingsvloeistoffen zorgen voor een grondige reiniging van jouw scheerapparaat. Reinigingsmiddelen met alcohol, zoals BRAUN Clean & Renew- reinigingsmiddel, maken nóg schoner dan alleen water en zeep. Ze verwijderen alle haar- en huiddelen en zorgen ook nog eens voor een heerlijk frisse geur.

Is je huid gevoelig en heb je liever een reiniger op waterbasis? Dan is een reiniger als Philips HQ200 het beste voor jou. Hij reinigt niet alleen grondig, hij smeert ook de scheerhoofden. Deze huidvriendelijke formule voorkomt scheerirritatie.

Schoonmaakcartridges: je scheerapparaat automatisch schoonmaken

Schoonmaakcartridges: je scheerapparaat automatisch schoonmaken

Baas boven baas. De Philips schoonmaakcartridges houden je Philips SmartClean-scheerapparaat automatisch schoon en gesmeerd terwijl ze de mesjes beschermen. De cartridges maken 10 keer beter schoon dan alleen water en zeep en ruiken lekker fris. Je hoeft alleen je scheerapparaat head down in het reinigingsstation te klikken en hij komt er schoon én opgeladen weer uit. Jouw scheerapparaat voelt bij iedere scheerbeurt aan als nieuw.

Bekijk soortgelijke artikelen