Mediamarkt Logo

Wat is een laserbeamer?

unknown description

Een laserbeamer of laser-tv is een kastje dat dankzij slimme techniek beelden projecteert op een scherm of een muur. De geprojecteerde beelden zijn lekker groot, zelfs als het kastje dicht op de muur staat. Met een laserbeamer kijk je naar je films of series alsof je in een bioscoop zit. Ontdek wat een laserbeamer precies is en wat de grootste verschillen zijn met een reguliere beamer.

Lasertelevisie of laserbeamer?

Lasertelevisie of laserbeamer?

De termen lasertelevisie en laserbeamer worden vaak door elkaar gebruikt. Deze slimme laserapparaten zijn namelijk een beamer en een televisie in een. Je bedient de beamer met een afstandsbediening en gaat zo bijvoorbeeld naar YouTube of je favoriete streamingsdienst. De beelden projecteer je vervolgens in hoge kwaliteit op een scherm of op een kale muur.

Hoe werkt een laserbeamer precies?

Een laserbeamer gebruikt een laser als lichtbron en projecteert die op een scherm of op de wand. Dit noemen we indirect beeld, omdat je niet gelijk in de lichtbron kijkt, zoals bij een gewone televisie. Een lasertelevisie maakt gebruik van een slimme techniek, waardoor het beeld omhoog wordt geprojecteerd. Dit betekent dat je de beamer vrij dicht op de muur neer kunt zetten. Zo wordt het beeld uit een laserbeamer niet snel verstoord door mensen die per ongeluk door de lichtbron lopen. Je stelt een laserbeamer zo in dat het beeld net zo groot is als op een televisie van 100 inch. Dit is ruim 2,5 meter, gemeten van de linkeronderhoek naar de rechterbovenhoek.

Wat is het verschil tussen een traditionele beamer en een laserbeamer?

Wat is het verschil tussen een traditionele beamer en een laserbeamer?

Een groot verschil tussen een slimme laserbeamer en een traditionele beamer is de lichtbron. Laserbeamers gebruiken lasers, terwijl gewone beamers een speciale beamerlamp gebruiken. Deze beamerlampen hebben tijd nodig om aan en weer uit te gaan. Laserbeamers doen het direct als je op de aanknop drukt. Beamerlampen moeten daarnaast eens in de zoveel tijd worden vervangen. Laserbeamers zijn wat dat betreft duurzamer. Een ander belangrijk verschil tussen beide beamers is de beeldkwaliteit. Laserbeamers bieden helder, contrastrijk en realistisch 4K-beeld.

Is een laserbeamer beter dan een reguliere beamer?

Een laserbeamer maakt gebruik van een meer ontwikkelde techniek dan een gewone beamer. Dit zorgt er niet alleen voor dat het beeld van een lasertelevisie helderder en krachtiger is, maar ook dat de lichtbron langer meegaat en dus duurzamer is. Op het beeld van laserbeamers zie je bijvoorbeeld meer details en lijken de kleuren levensecht.

Bekijk soortgelijke artikelen