Mediamarkt Logo

Welke gezondheidsfuncties hebben Garmin-smartwatches?

unknown description

Een Garmin-smartwatch trackt je gezondheid. Deze slimme horloges helpen je met het bijhouden van belangrijke gezondheidsaspecten, zoals je energieniveau, stresslevel en slaap. De gegevens die je verzamelt, geven inzichten in hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren. Daarnaast helpt de smartwatch je met tips om gezonder te leven. Ontdek alle gezondheidsfuncties op een Garmin-smartwatch.

Body Battery: houd je energieniveau bij

Body Battery: houd je energieniveau bij

Je energieniveau is belangrijk voor je gezondheid. Als je weinig energie hebt, dan geeft je dat een moe, lusteloos en prikkelbaar gevoel. Op een Garmin-smartwatch zit de functie Body Battery. Hiermee zie je hoeveel energie je nog hebt en wanneer het tijd is om even rustiger aan te doen. De Body Battery meet je hartslag, stress, slaap en activiteit en geeft je een score tussen 0 en 100. Hoe hoger je score, hoe meer energie je hebt. Je checkt je Body Battery op elk moment van de dag op je horloge of in de Garmin Connect-app.

Hartritme en stressniveau

Hartritme en stressniveau

Een Garmin-smartwatch meet je hartslag via je pols. Deze hartslagmetingen gebruikt het slimme horloge om jouw stressniveau te bepalen. Dit doet het horloge met een score tussen 1 (heel laag stressniveau) en 100 (heel hoog stressniveau). Op een Garmin-smartwatch heet deze functie overigens stressmeter, maar ze hadden het misschien beter ‘opwindingsmeter’ kunnen noemen. Het horloge geeft namelijk ook een hoge stressscore als je ergens opgewonden over bent of als je flink gesport hebt. Een hoog stressniveau volgens een Garmin-smartwatch is dus niet per definitie slecht. In de Garmin-app staan tips die helpen om je stressniveau te verlagen.

Slaapinzicht

Slaapinzicht

Een goede nachtrust is misschien wel het allerbelangrijkste voor je gezondheid. Als je goed slaapt, dan voel je je uitgerust, fit en vrolijk. Als je slecht slaapt, dan krijg je sneller last van vermoeidheid, concentratieproblemen en stemmingswisselingen. Houd je Garmin-smartwatch ’s nachts om en hij brengt je slaapgedrag in kaart. De horloges meten je slaapduur, slaapfasen en slaapkwaliteit en hangen hier een slaapscore aan. Met deze slaapinzichten kun je je slaapgewoonten aanpassen en optimaliseren voor een betere gezondheid. In de apps vind je ook tips om beter te slapen en meer uitgerust aan je dag te beginnen.

Menstruatie en zwangerschap

Met een Garmin-smartwatch is het ook mogelijk om je menstruatie of zwangerschap te volgen. De slimme wearable leert jouw menstruatiecyclus te herkennen en voorspelt zo wanneer je menstrueert of wanneer je het meest vruchtbaar bent die maand. Tijdens een zwangerschap komt een Garmin-smartwatch ook goed van pas. In de app vind je namelijk handige tips over hoe je bijvoorbeeld het beste omgaat met sommige zwangerschapssymptomen of welke voeding je beter wel en niet kunt eten.

Health Snapshot: meet je algehele gezondheid

Health Snapshot: meet je algehele gezondheid

Heb je een Garmin Venu 2 (Plus)? Dan beschikt jouw slimme horloge over Health Snapshot. Dit is een handige functie die jouw totale gezondheid meet. In 2 minuten brengt je horloge onder meer je ademhaling, stressniveau, hartslagritme en zuurstofgehalte in kaart. Op basis van deze gegevens weet het horloge precies wat jij kunt doen om je gezondheid te verbeteren. Deze tips en adviezen vind je terug in de Garmin Connect-app.

Bekijk soortgelijke artikelen