Mediamarkt Logo

Garmin smartwatch vergelijken: alle verschillen op een rijtje

unknown description

Garmin-horloges zijn speciaal ontworpen om jouw sportprestaties naar het volgende niveau te brengen. Of je nu veel hardloopt, klimt, golft, zwemt, fietst, skiet of yogaat: een Garmin-horloge helpt om jouw prestaties te verbeteren. Maar welk horloge van Garmin past het beste bij jou? Op deze pagina vergelijken we de verschillende modellen, zodat je precies ziet welk Garmin-horloge voor jou het meest geschikt is.

De verschillende modellen en formaten

De verschillende modellen en formaten

In totaal vind je bij MediaMarkt meer dan 10 verschillende modellen van een Garmin-horloge. Elk model heeft zijn eigen pluspunt. Vind je het formaat van een smartwatch belangrijk tijdens het sporten? De Garmin Vivosmart is het kleinste sporthorloge van alle modellen en direct ook het enige met een smal design. De overige modellen hebben een rond of rechthoekig beeldformaat, waarbij de Garmin Venu Sq 2 met een beeldschermdiagonaal van 1,41 inch de grootste is. Er zit overigens weinig verschil in de formaten tussen de overige Garmin-modellen. Alle modellen zijn zo ontworpen dat ze om ieders pols passen.

Het scherm

Het scherm

Alle Garmin-modellen beschikken over een lcd-, Oled- of Amoled-beeldscherm. Deze display-types geven een haarscherp beeld waarop je alle gegevens goed afleest. Op zoek naar een horloge met het scherpste beeldscherm? Ga dan voor de Garmin epix Pro (Gen 2) of de Garmin Venu Sq 2.Deze horloges beschikken over de meeste pixels (416 x 416), wat betekent dat de beeldkwaliteit van deze smartwatches het hoogst is. Hecht je veel waarde aan een beeldscherm met kleur? Op de Garmin Instinct 2 Solar Tactical en de Garmin Lily na beschikken alle modellen over een kleurenscherm.

Gezondheidsfuncties

Gezondheidsfuncties

Qua gezondheidsfuncties lijken alle Garmin-modellen veel op elkaar. Elk model houdt bij hoeveel je beweegt en of je genoeg rust hebt. Daarnaast heeft elk Garmin-horloge meer geavanceerde functies, zoals meting van stressniveau en tracking van de menstruatiecyclus. Specifieke Garmin-modellen beschikken over nog meer geavanceerde gezondheidsfuncties. Zo hebben de Garmin Epix, Fenix en Vivoactive de Body Battery-functie, die via een score van 1 tot 100 laat zien hoeveel energie je hebt. Elk horloge van Garmin trackt je slaap, maar met de Garmin Venu 2 krijg je nog meer inzicht in je nachtrust. Dit horloge geeft je elke ochtend een slaapscore, gebaseerd op onder meer je slaapduur, slaaphartslag en hoeveelheid diepe of remslaap.

Prestatiemetingen en sportfuncties

Prestatiemetingen en sportfuncties

Garmin staat bekend als een van de beste merken als het gaat om sporthorloges. Standaard meet elk Garmin-model het aantal stappen dat je zet per dag, je afgelegde afstand en je hartslag. Afhankelijk van het model dat je kiest, trackt een Garmin-horloge veel verschillende sporten. Zo behoren Garmin-modellen tot de populairste hardloophorloges, maar tracken ze ook andere sporten zoals wandelen, fietsen, intervaltraining, zwemmen, golf, tennis, gym en skiën. Het meest geavanceerde model met de meeste sportmodi is de Garmin epix Pro (Gen 2).

Overige smartwatch-functies

Overige smartwatch-functies

Garmin-smartwatches worden geroemd als sporthorloges. Toch hebben alle modellen ook andere functies die voor een smartwatch erg handig zijn. Zo beschikken nagenoeg alle nieuwe Garmin-horloges (de Vivosmart en Forerunner uitgezonderd) over Near Field Communication (NFC) en wifi, waarmee je contactloos betaalt en bijvoorbeeld muziek kunt luisteren via je horloge. De Garmin Fenix 7(X) en de Garmin epix Pro (Gen 2) beschikken over de meeste smartwatch-functies, naast de eerdergenoemde sportfunctionaliteiten.

Conclusie: welk Garmin-horloge past het best bij jou?

Concluderend kunnen we stellen dat er veel aspecten zijn die bepalen welk Garmin-horloge het meest geschikt is voor jou. Er zijn veel verschillende modellen en elk horloge heeft weer zijn eigen pluspunten. Het is dus vooral belangrijk om voor jezelf te bepalen wat voor type gebruiker je bent:

  • Garmin-horloge met de meeste (sport)functies: Garmin epix Pro (Gen 2)
  • Garmin-horloge met het scherpste beeldscherm: Garmin Venu Sq 2
  • Garmin-horloge met gunstige prijs-kwaliteitverhouding: Garmin vivosmart 5
  • Garmin-horloge voor de fanatieke hardloper: Garmin fenix 7X Solar
  • Garmin-horloge dat het best tegen een stootje kan: Garmin Instinct 2 Solar Tactical

Bekijk soortgelijke artikelen