MM logo red

Wat is het beste hardloophorloge voor jou? Bekijk onze tips en top 5 hardloophorloges

Roel8 AUGUSTUS 2023
unknown description

Ben je een fanatieke hardloper, of wil je er juist een worden? Met een goed hardloophorloge zet je een goede eerste stap. Maar hoe kies je een horloge dat goed bij jouw hardloopambities past? Op deze pagina vind je tips over waar je op moet letten als je een hardloophorloge zoekt en onze top 5 met de beste hardloophorloges.

Tip 1: Neem een hardloophorloge met gps

Tip 1: Neem een hardloophorloge met gps

Gps is erg belangrijk voor een hardloophorloge, omdat het nauwkeurige locatie- en afstandsgegevens geeft. Hierdoor kunnen hardlopers hun prestaties bijhouden en verbeteren. Via satellietverbindingen geeft het horloge informatie over de gelopen route, de snelheid en het tempo. Dit helpt enorm bij het stellen van doelen. Gebruikers kunnen met behulp van gps hun hardloopprestaties analyseren en in kaart brengen, zodat ze kunnen zien wat goed gaat en wat verbeterd kan worden. Kortom: een hardloophorloge is niet compleet zonder goede gps-verbinding.

Tip 2: Koppel je hardloophorloge met Strava

Tip 2: Koppel je hardloophorloge met Strava

Strava is een populaire app voor het bijhouden van je sportprestaties. Op de meeste hardloophorloges is het eenvoudig om de Strava-app te downloaden. Deze synchroniseert ook direct met de app op je smartphone, zodat je jouw prestaties direct na je hardloopronde al terugziet op je mobiel. Controleer voordat je een hardloophorloge koopt of je Strava – of een soortgelijke app – erop kunt downloaden, mocht je hier graag gebruik van willen maken.

Tip 3: Meet je hartslag met een hardloophorloge

Tip 3: Meet je hartslag met een hardloophorloge

Wanneer je regelmatig hardloopt, is een hartslagmeter op je hardloophorloge geen overbodige luxe. Met zo’n meter houd je precies in de gaten hoe vaak je hart per minuut klopt. Wanneer je hartslag te hoog is tijdens een training, is het verstandig om iets rustiger aan te doen. Dit kun je alleen weten als je hardloophorloge een nauwkeurige hartslagmeter heeft. Als je het belangrijk vindt om je hardlooptrainingen goed op te bouwen, is het verstandig om een horloge met een betrouwbare hartslagmeter te kopen. Alleen op die manier houd je tijdens de trainingen grip op de intensiteit van je sessie.

Tip 4: Speel je favoriete muziek met ingebouwde muziekbediening

Tip 4: Speel je favoriete muziek met ingebouwde muziekbediening

Veel hardlopers vinden het lekker om met muziek hard te lopen. Val jij ook in die categorie? Dan doe je er goed aan om een hardloophorloge te kopen met ingebouwde muziekbediening. Download je favoriete playlists op je telefoon en zet ze vervolgens op je hardloophorloge. Zo hoef je niet per se met je telefoon op pad om muziek te kunnen luisteren. Verbind je horloge met je draadloze oortjes en je bent helemaal klaar voor een nieuwe hardloopronde.

Tip 5: Ga voor next-level sportprestatie

Tip 5: Ga voor next-level sportprestatie

De zeer fanatieke hardlopers hebben al snel behoefte aan meer informatie over hun prestaties. Die categorie lopers doet er goed aan om een hardloophorloge te kopen dat meer monitort dan alleen tempo, afstand en hartslag. Zo zijn er hardloophorloges die bijvoorbeeld je verticale oscillatie, staplengte, grondcontacttijd en VO2max bijhouden.

Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55

De Garming Forerunner 55 is een hardloophorloge en hardlooptrainer in 1. Deze smartwatch geeft je namelijk persoonlijke begeleiding tijdens het hardlopen. Het horloge onthoudt elke hardloopsessie en komt zo met steeds persoonlijkere trainingen en tips om jouw prestaties te verbeteren. Ook als je niet hardloopt, helpt de Garming Forerunner 55 je gezond de dag door. Hij weet hoeveel stappen je zet, hoe je ademhaling is en hoe intensief je gesport hebt op een dag. Daarnaast heeft dit hardloophorloge een sterke accu die tot wel 14 dagen meegaat.

Garmin Instinct 2 Solar Tactical

Garmin Instinct 2 Solar Tactical

Als je vaak de deur uitgaat voor een lange hardloopronde, dan zal de Garmin Instinct 2 Solar Tactical je waarschijnlijk goed bevallen. Deze smartwatch is meer dan een hardloophorloge, het is voor elke fanatieke buitensporter. De Garmin Instict 2 Solar Tactical monitort behalve je hardlooptempo, afstand en snelheid ook je ideale hersteltijd na het sporten en je fitnessleeftijd. Op een zonnige dag laadt dit hardloophorloge vanzelf op, waardoor je het gemiddeld pas na 28 dagen weer hoeft op te laden.

Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro

De Polar Pacer Pro is een ideaal hardloophorloge voor de sportfanaat. Naast de zeer nauwkeurige gps beschikt dit horloge ook over belangrijke hardloopfuncties, zoals VO2max en hersteladvies. Met de Polar Pacer Pro zet je zelf je routes uit. Het horloge begeleidt je tijdens je hardloopronde vervolgens precies de goede kant op. De Pacer Pro weegt slechts 41 gram, dus je hoeft maar weinig extra gewicht mee te dragen. Houd ’s nachts zeker je horloge om, want in die periode kan de Polar Pacer Pro precies zien hoe je bent hersteld van je hardloopronde.

Garmin Forerunner 45

Garmin Forerunner 45

Als je heel gericht wilt werken aan je conditieopbouw en hardlooptrainingen, is de Garmin Forerunner 45 een zeer interessante smartwatch. Dit hardloophorloge heeft een zeer nauwkeurige hartslagmeter, zodat je op elk moment van de dag op de hoogte bent van je hartslag. Dit kun je goed gebruiken tijdens je trainingen. Daarnaast is de Garmin Forerunner 45 een virtueel hardloopmaatje dat je uitdaagt om het allerbeste uit jezelf te halen. Koppel dit horloge aan Garmin Coach en ontvang elke dag gepersonaliseerde trainingsschema’s.

Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2

Voor beginnende hardlopers is de Fitbit Inspire 2 een mooie smartwatch. Dit horloge beschikt precies over alle basisfuncties die nodig zijn om je hardloopprestaties te monitoren. Zo meet deze smartwatch je tempo, afstand, hartslag en calorieverbranding. Als je de Inspire 2 een tijdje hebt gebruikt en je toe bent aan geavanceerdere gegevens, dan kun je een Fitbit Premium Membership nemen. Met dit abonnement krijg je nog meer gedetailleerde inzichten in je sportprestaties en gezondheid. Een van deze functies is de Daily Readiness Score, die bepaalt of je lichaam klaar is voor een nieuwe hardlooptraining.

Bekijk ook deze sporthorloges

Bekijk ook deze sporthorloges

Zoek je een smartwatch die naast je hardloopprestaties ook andere sporttrainingen bijhoudt? Veel sporthorloges beschikken al over verschillende sportmodi, die naast hardlopen ook activiteiten als wielrennen, klimmen, tennis en zelfs zwemmen bijhouden. Daarnaast zijn er ook horloges die specifiek gemaakt zijn voor een bepaalde sport. Een goed voorbeeld zijn golfhorloges, die ontworpen zijn om jouw prestaties op de green te verbeteren. Uiteindelijk kies je dus een sporthorloge dat het beste aansluit op jouw sportwensen.

Bekijk soortgelijke artikelen