MM logo red

Fitbits vergelijken: welk model is geschikt voor jou?

Roel16 JUNI 2023
unknown description

Nieuwsgierig welke Fitbit het beste bij jou past? Op deze pagina vergelijken we de 6 verschillende modellijnen van Fitbit, inclusief functies en specificaties. Zo maak je een goede keuze voor de activity tracker die past bij jouw gezondheids- en sportdoelen.

De belangrijkste verschillen tussen alle Fitbit-modellen

De belangrijkste verschillen tussen alle Fitbit-modellen

Met de Charge, Sense, Inspire, Versa, Luxe en Ace kent Fitbit 6 modellen. Deze Fitbits hebben gemeen dat ze je gezondheid monitoren aan de hand van je calorieverbruik, hartslag, gezette stappen, hartslagzones, slaapkwaliteit en stressniveau. Daarnaast zijn alle Fitbits waterdicht en hebben ze een gebruiksvriendelijk touch-display. Maar hoe verschillen de Fitbits dan van elkaar? We vergelijken de 6 modellen op beeldscherm, batterijduur, specifieke functies en alles wat verder de moeite waard is om te weten over elke Fitbit. Alles om jou aan de beste activity tracker van Fitbit te helpen.

De Fitbit Charge: geschikt voor fanatieke sporters en zwemmers

De Fitbit Charge: geschikt voor fantieke sporters en zwemmers

De Fitbit Charge is een populaire activity tracker. De weergave op het 1.7-inch-touchscreen van de Fitbit Charge 5 is kraakhelder dankzij Vibrant Display en amoled-technologie. Het beeldscherm blijft dankzij Always On-modus altijd aan. Je hoeft dus geen rare bewegingen te maken om te zien hoe laat het is of hoeveel stappen je nog moet om je dagelijkse doel te bereiken. Op een volle batterij gaat de Fitbit Charge tot 7 dagen mee. Genoeg tijd om te hardlopen, fitnessen, yogaën, fietsen of zwemmen. De waterdichte Charge 5 heeft ook handige functies voor in het dagelijks leven. Zo betaal je contactloos via de Fitbit, ontvang je meldingen en raak je dankzij de Find My Phone-functie nooit meer je iPhone of Android-telefoon kwijt.

Verschillen tussen Fitbit Charge 4 en 5

De voorganger van de Fitbit Charge 5 is de Fitbit Charge 4. Beide activity trackers lijken veel op elkaar, al zijn er natuurlijk wel verschillen. Zo heeft de Charge 5 een nieuw Vibrant Display met amoled-kleurenscherm, wat hem 2 keer helderder maakt dan het zwart-witscherm van de Charge 4. Daarnaast heeft de Fitbit Charge 5 een EDA-sensor, waarmee je je stresslevel meet.

De Fitbit Sense: voor optimale gezondheidsmeting

De Fitbit Sense: voor optimale gezondheidsmeting

Qua gezondheidsmonitoring is de Fitbit Sense het belangrijkste model, met de nieuwe Fitbit Sense 2 in het bijzonder. Deze actitivy tracker leert je om verantwoord om te gaan met stress, slaap en stimuleert een gezonde leefstijl. Via het waterdichte 1.57-inch kleurenbeeldscherm doe je ademhalingsoefeningen, waardoor je zelf rustmomenten inplant. Heb je Fitbit Premium? Dan helpt Fitbit Sense 2 om je slaap te optimaliseren, bijvoorbeeld door je wakker te maken op het beste moment. Deze activity tracker heeft ingebouwde gps en NFC om contactloos te betalen. Je smartphone heb je voor deze zaken nauwelijks meer nodig, zeker omdat een opgeladen Fitbit Sense tot 6 dagen meegaat.

De Fitbit Inspire: krachtige activity tracker voor elk budget

De Fitbit Inspire: krachtige activity tracker voor elk budget

De Inspire-lijn van Fitbit is er voor iedereen die een betrouwbare activity tracker wil voor een goede prijs. Zowel de Inspire 2 als zijn opvolger Inspire 3 meet alles om je gezondheid te tracken, zoals je stappen, calorieverbruik en hartslagfunctie. Met de Inspire 3 (en Fitbit Premium) ontvang je daarnaast dagelijks een herstelscore, die vaststelt of jouw lichaam klaar is voor de volgende set trainingen, of juist nog even rust nodig heeft. Het 0.75-inch-kleurenbeeldscherm van de Fitbit Inspire 3 is Always On en gaat tot wel 10 dagen mee dankzij zijn krachtige batterij. De Inspire heeft geen ingebouwde gps, dus neem je iPhone of Android-telefoon mee tijdens het hardlopen. Je ontvangt wel notificaties en berichten op de Inspire 3.

De Fitbit Versa: de activiteitmeter met de slimste functies

De Fitbit Versa: de activiteitmeter met de slimste functies

Zoek je een complete activity tracker met de slimste functies? De Fitbit Versa 4 – het nieuwste model in deze lijn – heeft een relatief groot kleurenscherm van 1.57 inch met Always On-functie. Deze activity tracker heeft ingebouwde gps, is waterdicht tot 50 meter diepte en herkent tot wel 40 verschillende sporten, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen en kajakken. Dat laatste is direct ook het grootste verschil met voorganger Versa 3, die 20 trainingsmodi heeft. Een ander verschil is dat de nieuwere Versa 4 beter synchroniseert met Google-apps, waardoor populaire apps als Maps en Wallet fijner werken dan op de Versa 3. Beide activity trackers gaan tot 6 dagen mee op 1 batterij.

De Fitbit Luxe: voor wie prestaties en design wil combineren

De Fitbit Luxe: voor wie prestaties en design wil combineren

Een compact, slim horloge dat stijl en prestaties combineert. Dat mag je verwachten van de Fitbit Luxe. De stijlvolle smartwatch heeft een 0.72-inch-kleurenscherm en verwisselbare bandjes, waardoor je deze activity tracker zo omtovert tot chique horloge. Toch is de Fitbit Luxe vooral heel goed in dat wat je ervan mag verwachten: jouw activiteiten bijhouden. Naast de basisfuncties zoals het tracken van stappen, calorieën en slaap, biedt de Fitbit Luxe ook andere handige functies zoals 24/7 hartslagmonitoring, ademhalingsoefeningen en het bijhouden van menstruatiecycli. Op 1 batterij gaat de Fitbit Luxe tot 5 dagen mee.

De Fitbit Ace: activity tracker voor het hele gezin

De Fitbit Ace: activity tracker voor het hele gezin

De Fitbit Ace is speciaal ontwikkeld voor kinderen en motiveert ze om minimaal 60 minuten per dag te bewegen. Zo verdienen ze persoonlijke avatars en virtuele badges. De Ace 3 heeft een 1.47-inch-beeldscherm waar kinderen alles makkelijk op aflezen. Als ouder zie je in de Fitbit-app welke activiteiten je kind uitvoert en met behulp van slaapregistratie zie je of ze goed geslapen hebben. Je kinderen kunnen gerust onder de douche stappen met de Ace 3, want het slimme horloge kan goed tegen water. Ook hoef je het slimme horloge maar 1 keer in de 8 dagen op te laden.

Op zoek naar andere smartwatches?

Fitbit is een populair merk als het gaat om activity trackers en het monitoren van je eigen gezondheid. Wil je graag ook nog even kijken naar andere slimme horloges? Vergelijk bijvoorbeeld Fitbit met Apple Watches of ontdek hoe je een goed sporthorloge kiest voor jezelf. Ook voor de golfliefhebbers valt er genoeg te ontdekken, zeker met de top 10 golfhorloges van dit moment. Voor nog meer inspiratie verwijzen we je graag door naar onze 10 beste smartwatches.