Wat is Bixby en wat kun je ermee?

unknown description

Bixby is de virtuele assistent op Samsung-apparaten. Wat Alexa is voor Amazon en Siri voor Apple, is Bixby voor Samsung. Gebruik je stem om Bixby vragen te stellen en opdrachten uit te voeren op je Samsung-smartphone, -tablet, -horloge of -laptop. Daarnaast is Bixby zo slim dat het zich aanpast aan jouw gebruik. Leer Bixby hier beter kennen.

Wat kun je met Bixby?

Wat kun je met Bixby?

Van alle virtuele assistenten is Bixby sterk als het gaat om spraakopdrachten. Gebruik je stem om te vragen of er file staat op weg naar je werk, of naar het lekkerste recept voor een pokébowl of andijviestamppot. Bixby werkt ook soepel samen met andere Samsung-apparaten. Zo gebruik je de virtuele assistent om een YouTube-video aan te zetten op je Samsung-smart-tv en onthoudt hij waar je je Galaxy Buds hebt neergelegd. Een andere handige functie van Bixby is Bixby Vision. Hiermee gebruik je foto’s om informatie op te vragen. Maak bijvoorbeeld een foto van een leuke jas die je ziet op tv of in een magazine, en Bixby laat zien waar je die jas ook kunt kopen. Bixby Vision vertaalt ook buitenlandse teksten aan de hand van een foto.

Hoe werkt Bixby?

Bixby bedien je bijna volledig met je stem. Dit doe je door ‘Hi Bixby’ te zeggen tegen je smartphone of tablet, gevolgd door je vraag, opdracht of instructie. Wat dat betreft lijkt Bixby op de Google Assistent, die je activeert door ‘Hey Google’ te zeggen. De meeste Samsung-apparaten hebben ook een speciale Bixby-knop onder de volumeknoppen waarmee je de virtuele assistent activeert. Elke Samsung-smartphone of -tablet beschikt in ieder geval standaard over de Bixby-app. Deze kun je ook gebruiken, mocht je een Samsung-apparaat hebben zonder Bixby-knop. Bixby Vision gebruik je heel eenvoudig vanuit de camera-app. Klik simpelweg op ‘Bixby Vision’, wat linksboven in de app verschijnt. Richt je camera op een object en Bixby komt met suggesties voor gerelateerde afbeeldingen, online shopping of vertalingen.

Bixby gebruik je op de volgende Samsung-smartphones:

Bixby gebruik je bijvoorbeeld op de volgende Samsung-tablets:

Deze artikelen vind jij vast ook interessant: