Samsung S23 vs iPhone 14: specificatieoverzicht

unknown description

Zoek je een nieuwe hoogwaardige smartphone en twijfel je tussen de Samsung Galaxy S23 en de iPhone 14? Vergelijk beide telefoons op basis van de prijs, afmetingen, design en camerafuncties.

Is de iPhone 14 duurder dan de Samsung Galaxy S23?

Is de iPhone 14 duurder dan de Samsung Galaxy S23?

De iPhone 14 en de Samsung Galaxy S23 lijken qua functionaliteiten veel op elkaar en ook het prijskaartje is nagenoeg gelijk. Beide telefoons vallen in het absolute topsegment smartphones. Ben jij meer een fan van de iPhone? Of zweer je bij de Android-telefoons van de Samsung Galaxy-serie? Vergelijk de iPhone met de Samsung en kies welke smartphone het beste bij jou past.

Bekijk alle iPhone 14

Bekijk alle Samsung Galaxy S23

Wat zijn de afmetingen van de iPhone 14 en Samsung S23?

Wat zijn de afmetingen van de iPhone 14 en Samsung S23?

De iPhone 14 is 146,7 millimeter lang, 71,5 millimeter breed en 7,8 millimeter hoog. Daarmee is deze telefoon net iets groter dan de Samsung Galaxy S23 (146,3 x 70,9 x 7,6 millimeter), al merk je in de praktijk weinig van deze afmetingsverschillen. Het beeldscherm van beide telefoons is met 6,1 inch exact even groot.

Welke smartphone heeft het betere design?

iPhone 14: dit zijn de 5 kleuren

De Samsung Galaxy S23 heeft een plat scherm en de hoeken lopen rond af. De selfiecamera aan de voorkant van de telefoon is nauwelijks zichtbaar; zo wordt het Infinity-O Display optimaal benut. De iPhone 14 heeft eveneens afgeronde hoeken en een plat scherm. De camera aan de voorkant heeft in een zogenaamde notch, een inkeping aan de bovenkant van het scherm.

Heeft de iPhone 14 of de Samsung Galaxy S23 de beste camera?

10 telefoons met de beste camera

Beide smartphones hebben een zeer goede camera. De iPhone 14 beschikt over 3 camera’s, waaronder een 12-megapixel selfiecamera. De hoofdcamera aan de voorkant van de iPhone 14 telt ook 12 megapixels. De grootste van de in totaal 4 camera’s op de Samsung Galaxy S23 heeft 50 megapixels. De extra camera van de S23 ten opzichte van de iPhone 14 is een telelens, die zorgt dat je verder inzoomt zonder dat de kwaliteit van je foto’s afneemt.

Bekijk soortgelijke artikelen