Mediamarkt Logo

Wat is AppleCare en hoe werkt het precies?

unknown description

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met AppleCare is jouw Apple-product extra goed beschermd. Wat is AppleCare precies, welke opties zijn er, wat kost het en bij welke Apple-producten gebruik je het?

Wat is AppleCare?

Wat is AppleCare?

AppleCare is een verzekering die je kunt afsluiten voor je Apple-apparaat. Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen en voordelen. Denk aan voorrang bij technische ondersteuning, reparatie of vervanging van je hardware en dekking bij een ongelukje. Je kunt je Apple-apparaat ook verzekeren tegen diefstal en verlies. Met AppleCare haal je het beste uit je product, terwijl je kunt rekenen op de service van specialisten. AppleCare is een aanvulling op de standaardgarantie en de wettelijke consumentenrechten.

Hoe werkt AppleCare?

Hoe werkt AppleCare?

AppleCare werkt als een verzekering. Afhankelijk van je Apple-product en de dekking die je kiest, krijg je verschillende voordelen en mogelijkheden. Je kunt AppleCare kopen bij de aanschaf van je Apple-product of binnen een bepaalde termijn na de aanschaf (vaak 60 dagen). AppleCare koop je via de instellingen van je Apple-apparaat, online, bij een Apple Store of door te bellen met Apple. Om AppleCare te gebruiken moet je contact opnemen met Apple Support via de telefoon, chat, mail of door een afspraak te maken bij een Apple Store of een erkende specialist. MediaMarkt is een Apple authorized reseller. We kunnen je dus helpen bij alle vragen over je Apple-product en AppleCare.

Wat kost AppleCare ongeveer?

De kosten van AppleCare hangen af van je Apple-product en het type AppleCare dat je kiest. Voor de nieuwste iPhone 15 Pro (Max) kun je bijvoorbeeld kiezen tussen AppleCare+ en AppleCare+ met diefstal en verlies, die verschillende prijzen hebben. Voor sommige andere producten, zoals de Mac, heb je maar één optie: AppleCare+. Je hebt de keuze uit een polis met een vaste looptijd of een polis die je maandelijks betaalt en kunt opzeggen. Daarnaast betaal je altijd een eigen risico voor schade, diefstal en verlies. De prijzen verschillen per land of regio. Kijk voor de actuele prijzen op de website van Apple.

Voor welke apparaten kun je AppleCare gebruiken?

Voor welke apparaten kun je AppleCare gebruiken?

AppleCare is beschikbaar voor de meeste Apple-producten, zoals de Mac, iPad, iPhone, Watch, Apple TV, HomePods en koptelefoons. Heb je een Mac-accessoire? Dan is AppleCare soms ook mogelijk. Denk aan een oplaadkabel, adapter of AirPods. Heb je advies nodig over de aanschaf van een nieuw Apple-product? MediaMarkt helpt je graag.

Bekijk soortgelijke artikelen