Mediamarkt Logo

Zo kies je de beste tv en speakers voor het WK voetbal

Ben jij gek op WK voetbal en zoek je de beste tv en speakers om thuis het WK optimaal te beleven? MediaMarkt heeft tv’s, soundbars en subwoofers in allerlei soorten en (for)maten. Of je nu een bloedfanatieke fan, een ouderwetse gezelligheidskijker of een tussen-de-bedrijven-door-supporter bent die de wedstrijd on the go moet volgen: je vindt altijd een passend scherm en geluid. Moeite met kiezen? Wij hebben per type voetbalkijker de belangrijkste technische specificaties voor je op een rij gezet.

Tv’s voor de fanatieke voetbalkijker

Tv’s voor de fanatieke voetbalkijker

Je lepelt in een ruk alle spelers van dit jaar én alle voorgaande WK’s op, noteert het complete speelschema in je agenda, ziet meteen of een speler buitenspel staat en wint altijd de poule. Kortom: jij eet, drinkt en droomt voetbal. Het liefst sta je in het stadion te juichen en als dat even niet lukt, haal jij het complete supportershonk gewoon in huis.

Om de perfecte WK-beleving te creëren, kies je om te beginnen een lekker grote tv van 55 inch of groter. Dat geeft alvast het echte stadiongevoel. Op zo’n enorm scherm wil jij iedere tackle wel vlijmscherp zien, dus ga voor een hoge resolutie en kies minimaal een 4K-tv. Je kunt ook voor een 8K-tv gaan, die is 4x scherper dan een 4K-tv. Zorg dan wel dat je een tv met een groot scherm koopt, dan komen de haarscherpe details goed tot hun recht. Om te voorkomen dat het beeld wazig wordt, neem je een tv met een verversingssnelheid van 100 hertz en een 2.1 hdmi-aansluiting voor de kabel. Zo hapert de bal niet precies tijdens die beslissende goal. Hangt jouw hele elftal op je bank dan heb je een brede kijkhoek nodig, zodat zelfs je vrienden op de reservebank alles goed zien.

Tv’s voor supporters die graag online gamen

Tv’s voor supporters die graag online gamen

Ben jij zelfs in de rust niet te houden en speel je tussen de wedstrijden door een potje FIFA zodat je de spirit niet verliest? Jij bent niet alleen een hardcore voetbalfan, jij ádemt voetbal. Om het beste uit je game te halen, kies jij minimaal een 4k-televisie met een verversingssnelheid van 100 hertz en minstens 1 hdmi 2.1-poort. Via de hdmi-kabel schieten de graphics razendsnel vanuit je console naar je scherm. Om de vertraging tussen je console en tv zo veel mogelijk te beperken, koop je een tv met een input lag van minder dan 10 seconden. Zo ben jij je tegenstander te snel af en scoor je dat winnende doelpunt.

En over je scherm gesproken, met een kleurdiepte van 10 bit zie je een groot scala aan levensechte kleuren die mooi in elkaar overvloeien. Met een kleurdiepte van 12 bit heb je een nóg groter kleurbereik.

Tv’s voor de gezelligheidskijker

gezelligheidskijker

Hoeft voor jou niet iedere counter in de herhaling en zorg jij liever voor de bitterballen? Vind jij in je eentje kijken maar niks en nodig je daarom de hele straat uit? Jij bent een echte gezelligheidskijker. Je organiseert wedstrijdavonden voor de hele buurt en houdt net zoveel van een potje WK voetbal als van een avondje series bingen. Jij kan prima af met een full hd-tv of een televisie met 4K-resolutie. Kies een scherm van 65 inch, dan kan je de hele wijk uitnodigen. Uiteraard neem je een smart-tv zodat je, als iedereen weg is, lekker online naar films en series kijkt.

Per merk is het besturingssysteem van de tv anders; let er bij het kopen op dat je een televisiemerk met een uitgebreid smart tv-platform kiest. Je geniet dan van een groot aanbod aan apps en slimme functies.

Tv’s voor de on the go-kijker

On the way

Ren jij multitaskend door je huis of ben je veel onderweg? Hang verschillende kleine tv’s in je woning zodat je de wedstrijd alsnog kunt volgen. Een tv van 32 inch is daar prima geschikt voor. Door het compacte formaat is hij ideaal voor een kleinere woonkamer, schuur, keuken en slaapkamer. Vanwege het kleinere beeldscherm hebben deze tv’s meestal full hd-resolutie. Dat is helemaal niet erg want op zo’n klein scherm is het verschil met 4K-scherpte niet te zien. Kijk jij liever op een tablet, koop er dan een met een goede schermkwaliteit (resolutie).

Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. In de trein, tram of metro wil je natuurlijk geen overlast veroorzaken en heb je geen stopcontact in de buurt. Vergeet daarom je powerbank en koptelefoon niet. Op drukke rumoerige plekken is een koptelefoon met noise canceling een uitkomst, deze techniek filtert storend achtergrondgeluid weg zodat jij helemaal kunt opgaan in de match.

Stadiongeluid in jouw huiskamer

Stadiongeluid in jouw huiskamer

Welk type voetbalkijker je ook bent: voor een WK heb je de beste sound nodig. Met een homecinema-set haal je het Dolby Atmos bioscoopgeluid naar jouw woonkamer. Het levensechte geluid komt uit een aantal met elkaar verbonden losse speakers, die je strategisch in de kamer plaatst. Het geluid komt dus van alle kanten, waardoor je tussen de juichende supporters in het vak lijkt te zitten. Een soundbar is compacter dan een homecinema-set, de speakers zitten in een balk die je voor de tv zet. Sommige soundbars hebben een ingebouwde of losse subwoofer die het geluid nog meer diepte geeft. Heb je weinig ruimte of houd je het liever wat simpeler? Dan is een hifi stereoset iets voor jou. Heb je al goede speakers, kies dan een hifi reciever of versterker.