Mediamarkt Logo

3 tips om te voorkomen dat je je bagage kwijtraakt

undefined

Het kan jou als vakantieganger zomaar overkomen: je bent na je vlucht je bagage kwijt geraakt. Natuurlijk wil jij zowel voor als na je vakantie de zekerheid hebben dat je niet naar je koffer hoeft te zoeken. Met deze 3 tips zorg je ervoor dat jij je bagage nooit meer kwijtraakt op het vliegveld of je vakantiebestemming.

Tip 1: Track jouw bagage met de Apple AirTags, Samsung Galaxy SmartTags of Tile Sticker

De AirTags, SmartTags en Sticker zijn compacte, slimme sensoren die jij door middel van Bluetooth met jouw telefoon verbindt. Hiermee vind jij met gemak de locatie van de sensoren snel weer terug. Of je nu je koffer terug wil vinden, of je waardevolle spullen wil beschermen, met de Apple AirTags, de Galaxy SmartTags of de Tile Sticker heb jij de locatie van jouw bagage altijd bij de hand.

Gebruik Apple AirTags

Bagage kwijt - Tip 1 - Apple AirTag

Voor iPhone-gebruikers is de Apple AirTag een zeer geschikte oplossing. Deze slimme sensor past dankzij zijn compacte formaat in elk vakje van jouw tas of koffer. Via Bluetooth wordt de AirTag verbonden met jouw iPhone. Vervolgens vind je via de ‘Zoek Mijn’-app de locatie van de draadloze tracker altijd met gemak terug. De Apple Airtag is verkrijgbaar als losse sensor, of in de vorm van een sleutelhanger, waardoor hij ideaal is voor elke soort bagage.

Bekijk alle Apple AirTags en accessoires

Gebruik Samsung SmartTags

Bagage kwijt - Tip 1 - Samsung SmartTag

Voor Samsung-telefoons zijn er de Samsung Galaxy SmartTags. Deze sensoren werken precies hetzelfde als de AirTags, alleen vind je deze terug via de ‘Find’ functie in de SmartThings app. De Galaxy SmartTag is dankzij de ingebouwde ringvorm ook direct vast te maken aan waardevolle spullen, zoals sleutels of sieraden.

Bekijk alle Samsung SmartTags

Gebruik Tile Sticker

Bagage kwijt - Tip 1 - Tile sticker

Voor het terugvinden van jouw bagage binnen een kort bereik is de Tile Sticker zeer geschikt. Dit is een kleine Bluetooth tracker in de vorm van een sticker. Deze waterdichte sensor heeft een plakkende achterkant die jij met gemak aan jouw koffer, tas of waardevolle spullen vastmaakt.

Via de gratis Tile-app wordt de Tile Sticker met jouw smartphone verbonden en maakt deze een geluid als jij in de buurt komt. Hierdoor weet je direct waar je moet zoeken. De Tile Stickers hebben een batterijlevensduur van drie jaar en het bereik bedraagt 45 meter.

Bekijk alle Tile producten

Tip 2: kies een opvallende koffer

Bagage kwijt - Tip 2 - Kies een heel opvallende koffer

Er bestaat altijd een kans dat jouw koffer sprekend op die van een medepassagier lijkt. Zeker als je op vakantie gaat wanneer er topdrukte heerst op een vliegveld. Maar om de Apple of Samsung Tags juist te laten werken, moet je natuurlijk wel weten in welke koffer hij zit. Een andere tip om ervoor te zorgen dat je je bagage niet meer kwijt raakt, is om een koffer te kiezen met een uiterlijk dat boven de andere uitspringt. Bijvoorbeeld qua vorm, kleur of door middel van stickers.

Het bij je hebben van een opvallende koffer scheelt onder andere een hoop zoekwerk tijdens het wachten voor de lopende band, omdat je hierdoor geen rekening hoeft te houden met bagage die eventueel op die van jou lijkt. Ook heeft het vliegveldpersoneel meer aan een unieke of opvallende beschrijving, mocht jij je koffer op het vliegveld zelf kwijtraken.

Tip 3: neem alleen handbagage mee

Bagage kwijt - Tip 3 - Neem alleen handbagage mee

Hoeveel je meeneemt op je vakantie hangt natuurlijk af van hoelang je van plan bent weg te gaan, niettemin brengt het meenemen van alleen handbagage veel voordelen met zich mee. Het vermijden van grote koffers zorgt er namelijk voor dat jij je bagage altijd bij de hand hebt tijdens je reis, waardoor je voorkomt dat je hem kwijtraakt. Bovendien scheelt dit lange wachttijden na je vlucht. Natuurlijk kom je een vakantie die weken duurt niet door met alleen handbagage. Maar hoeveel je ook van plan bent om mee te nemen; het kan nooit kwaad om bij jezelf na te gaan wat je écht nodig hebt voor je reis. Dit voorkomt namelijk dat je eventueel moet bijbetalen voor het geval je bagage te zwaar is.

Het maximale gewicht voor je handbagage verschilt per luchtvaartmaatschappij. Mocht je meer willen weten over het toegestane gewicht en de afmetingen, check dan de website van de luchtvaartmaatschappij waar jij mee vliegt.