Singles Day: vier het samen met MediaMarkt

Singles Day is kort gezegd de dag waarop we zelfliefde vieren. Je kunt deze dag een beetje zien als het tegenovergestelde van Valentijnsdag. Wil jij weten wat deze feestdag precies inhoudt? Waar het vandaan komt? En hoe je het viert? Lees dan snel verder.

Wat is Singles Day?

Wat is Singles Day?

Singles Day vieren we tegenwoordig over de hele wereld, maar de oorsprong van deze nationale feestdag ligt in China. In de jaren negentig vond een groep Chinese studenten het weleens tijd dat niet alleen verliefde stellen op Valentijnsdag, maar ook trotse vrijgezellen een nationale feestdag verdienen. De 11e dag van de 11e maand bleek het perfecte moment om jezelf in de watten te leggen. Deze datum bestaat namelijk uit 4 keer het getal 1. In China staat dit cijfer symbool voor individualisme. Ieder jaar op 11 november vieren we dus Singles Day: de dag van de zelfliefde.

Singles Day 2022

Calendar

Ooit was deze dag bedacht door en dus ook bedoeld voor vrijgezelle mannen, maar vandaag de dag is-ie voor iedereen, of je nu happy single bent of een relatie hebt. Overal ter wereld staan we op Singles Day stil bij de liefde voor onszelf. Dit jaar doen we dat op vrijdag 11 november 2022 in week 45. Deze feestdag wordt trouwens ook wel Vrijgezellendag, Bachelors Day, Nationale Single Dag en soms zelfs Singles Week genoemd. In de komende jaren valt Singles Day op zaterdag 11 november 2023 en maandag 11 november 2024.

Wat doe je op Singles Day in Nederland?

Wat doe je op Singles Day in Nederland?

Singles Day vieren kan op allerlei manieren. Zelfliefde zit soms in de kleinste dingen. Neem de tijd voor een boswandeling, beluister je favoriete podcast, geef jezelf een welgemeend compliment[am1] en overlaad niet een ander maar juist jezelf met cadeaus. Vele winkels vieren deze dag met je mee door middel van allerlei acties.

Nu vraag jij je zeker af hoe wij bij MediaMarkt deze feestdag vieren? Dat doen we met de 11 beste deals voor jezelf. Wil jij weten welke acties we op 11-11 voor je in petto hebben?

Binnenkort bij MediaMarkt: Black Friday en Cyber Monday