MM logo white (1)
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: klassieke Franse chocolademousse

Luuk12 FEBRUARI 2025
Chocoladepudding in een glazen schaaltje naast stukjes pure chocolade op een zwarte onderzetter op een houten tafel.

Chocolademousse is het ideale dessert voor speciale gelegenheden zoals Valentijnsdag of een verjaardagsfeest. Luchtig, rijk en vol van smaak. Met dit simpele recept maak je een klassieke Franse mousse in minder dan 15 minuten. Slechts 3 ingrediënten zorgen voor een heerlijke chocoladesensatie die je samen met je geliefde kunt delen.

🍽️ Aantal porties 4, ⏲️voorbereidingstijd 15 minuten,🥘 bereidingstijd 4 uur (koeltijd)

Ingrediënten

Een glazen pot met chocolademousse, bestrooid met cacao en een stuk chocolade. Meer chocolade en een pot op de achtergrond.
  • 120 gram fijngehakte pure chocolade
  • 4 eieren
  • 4 theelepels basterdsuiker

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Kookpan
  • Keukenmes
  • Snijplank
  • Spatel
  • Mengkommen

Bereidingswijze klassieke Franse chocolademousse

Chocoladepudding in een roze kom met slagroom en munt, op een houten ondergrond met chocolade en een gestreepte doek.
  1. Smelt de gehakte chocolade in een kookpan au bain-marie. Hiervoor plaats je een kom boven een pan met heet water, zodat de chocolade langzaam en gelijkmatig smelt zonder direct in contact te komen met het water. Zet de gesmolten chocolade daarna opzij om af te koelen.
  2. Scheid de eieren en doe het eiwit in een mengkom. Klop ze met een handmixer tot zachte pieken, voeg suiker toe en klop tot een glanzend beslag.
  3. Voeg de eidooiers een voor een toe aan de gesmolten chocolade en roer goed.
  4. Roer ⅓ van de geklopte eiwitten door het chocolademengsel.
  5. Meng voorzichtig de rest van de eiwitten erdoor met een spatel.
  6. Giet het mengsel in een schaal, dek af en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur zodat het op kan stijven.

Eet smakelijk!

De lekkerste recepten met een handmixer

Twee handen persen een witte doek uit boven een metalen vergiet gevuld met vloeistof.

Maak de heerlijkste gerechten met een handmixer; het is niet alleen eenvoudig, maar zorgt ook voor een luchtig beslag en deeg. Denk aan een overheerlijke chocolade fudge cake: met een handmixer heb je in een handomdraai de goede structuur.

Bekijk al onze recepten

Bekijk soortgelijke artikelen