MM logo red

Wat is de beste crêpe-maker?

Luuk11 JANUARI 2024
unknown description

Maak heerlijke crêpes met een crêpe-maker. Crêpes worden ook wel Franse pannenkoeken genoemd en zijn in feite dunne pannenkoeken. Crêpes zijn heerlijk als dessert, met bijvoorbeeld ijs, fruit of slagroom. Lees hier meer over crêpe-makers.

Wat is de beste crêpe-maker voor jou?

Wat is de beste crêpe-maker voor jou?

Wat de beste crêpe-maker is voor jou, hangt af van je persoonlijke smaak. Wil je graag grote crêpes maken en heb je genoeg ruimte om het apparaat op te bergen? Ga dan voor een groter model. Wil je meerdere crêpes tegelijkertijd kunnen maken? Zorg er dan voor dat jouw crêpe-maker meerdere platen bevat om je pannenkoeken op te bereiden. Let verder op of je crêpe-maker een instelbare thermostaat en een antiaanbaklaag heeft. Het is ook handig als je pannenkoekenmaker met antislipvoetjes uitgerust is, zodat het apparaat niet zomaar weg kan glijden. Verder is het prettig om een oververhittingsbeveiliging te hebben om je veiligheid te waarborgen.

Welke soorten crêpe-apparaten zijn er?

Welke soorten crêpe-apparaten zijn er?

Crêpe-makers zijn meestal ronde apparaten met een kookplaat waar je het beslag op giet. Vervolgens spreid je met een deegverdeler het beslag gelijkmatig uit over de plaat. Er zijn ook crêpe-makers waarmee je meerdere crêpes tegelijkertijd kan maken. Je kunt met een crêpe-maker zowel pannenkoeken als crêpes bereiden. Hiervoor gebruik je net iets meer beslag. Verder hebben crêpe-makers vaak verschillende temperatuurstanden en een antiaanbaklaag. Voor het bakken van crêpes en pannenkoeken kun je ook een pannenkoekenpan gebruiken. Dit zijn eigenlijk platte koekenpannen met een diameter van ongeveer 25 centimeter. Een (pannen)koekenpan kun je ook voor andere gerechten gebruiken, dus dat is extra handig.

Welke maat crêpe-maker moet je kiezen?

Welke maat crêpe-maker je moet kiezen, hangt af van de grootte van de crêpes die je wilt bereiden en hoeveel ruimte je in de keuken hebt om het apparaat op te bergen. Sommige crêpe-makers laten toe meerdere crêpes tegelijkertijd te bereiden. Dit zijn vaak wel grotere apparaten, maar er zijn ook varianten die je openklapt als je je crêpes bereidt en dichtklapt wanneer je er klaar mee bent.