MM logo red

Wanneer verwarm je een airfryer voor en hoe werkt dat precies?

Luuk7 FEBRUARI 2024
unknown description

Niet iedereen verwarmt een airfryer voor. Ook zonder voorverwarmen worden de meeste producten namelijk wel gaar en het is makkelijker om je heteluchtfriteuse één keer in te stellen. Toch is het verstandig om je airfryer wel voor te verwarmen. In dit artikel lees je waarom dit zo is. Ook vertellen we hoe je een airfryer voorverwarmt.

Waarom het verstandig is om je airfryer voor te verwarmen

Waarom het verstandig is om je airfryer voor te verwarmen

Hoewel het niet noodzakelijk is om je airfryer voor te verwarmen, raden we het je in de meeste gevallen wel aan. Ten eerste omdat de meeste baktijden die je vindt in recepten of op verpakkingen gebaseerd zijn op een voorverwarmde airfryer. Het resultaat wordt dus beter als je jouw apparaat goed voorverwarmt. Ten tweede garen producten beter, gelijkmatiger en sneller in een voorverwarmde airfryer en worden je patatjes, kroketten en kipschnitzels knapperiger. Zou je je eten direct in het niet voorverwarmde, koude mandje van je heteluchtfriteuse stoppen, dan stoomt het eerst en wordt het eerder slap dan knapperig. Verwarm je airfryer niet voor bij grote stukken vlees. In dat geval bestaat namelijk de kans dat de buitenkant aanbrandt, terwijl de binnenkant nog rauw is.

Hoe voorverwarm je een airfryer?

Hoe voorverwarm je een airfryer?

Het voorverwarmen van een airfryer is niet moeilijk. Je klikt op de aanknop en stelt vervolgens de gewenste temperatuur in. Je airfryer begint nu met opwarmen en geeft een piep als de ingestelde temperatuur bereikt is. Sommige airfryers hebben een speciaal programma voor het voorverwarmen. Als je hierop klikt, warmt je airfryer op tot een door jou ingestelde standaardtemperatuur. Er zijn ook airfryers die niet voorverwarmd hoeven te worden, zoals de Philips Airfryer XL en XXL. Deze apparaten beschikken over een speciale technologie die voorkomt dat voedsel gaat stomen in plaats van bakken.

Hoelang moet een airfryer voorverwarmen?

Hoelang moet een airfryer voorverwarmen?

Het voorverwarmen van een airfryer duurt ongeveer 3 tot 5 minuten, afhankelijk van het merk, type airfryer en de temperatuur die je hebt ingesteld. Hoe warmer het in de heteluchtfriteuse moet worden, hoe langer het apparaat nodig heeft om op de gewenste temperatuur te komen. Zorg er wel voor dat je de airfryer goed schoonmaakt na elk gebruik. Als je dat niet doet, dan kunnen er etensresten achterblijven op het verwarmingselement. Dit is niet goed voor de (voor)verwarmprestaties van de airfryer. Heb je al last van aangekoekte etensresten? Maak het mandje en de binnenkant van de airfryer dan een keer schoon met onze speciale airfryerreiniger. Deze vind je tussen onze airfryer-accessoires.

Bekijk soortgelijke artikelen