• Binnen 2 uur ophalen in onze winkel

  • 7 dagen per week thuisbezorgd

  • Retourneren binnen 30 dagen

  • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

MediaZine

Wasdrogers vergelijken - MediaMarkt geeft advies

Waar let je op bij het kopen van een wasdroger? En welk type droger past het best bij jou? Hoe zit het eigenlijk met het energieverbruik, extra functies en programma's? Op deze pagina vergelijken we verschillende soorten wasdrogers zodat jij de droger kiest die bij jou past.

Warmtepompdroger

Warmtepompdroger - Images

Een warmtepompdroger verbruikt 50% minder energie dan andere drogers en is daarmee de populairste op de markt. Hij is duurder in aanschaf maar dit verdien je makkelijk terug door een lagere energierekening. Je kunt tot wel €75 per jaar terugverdienen! Dit type droger droogt jouw kleding namelijk door er opgewarmde lucht doorheen te blazen. Deze lucht wordt door middel van een pomp steeds opnieuw gebruikt en hoeft dus niet op hoge temperaturen te drogen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, je kleding blijft er ook nog eens langer mooi door, omdat slijtage beperkt blijft.

+ Zeer zuinige wasdroger
+ Eventuele geldbesparing op de energierekening door het lage verbruik
- Relatief hoge aanschafprijs

Bekijk alle warmtepompdrogers

Condensdroger

Condensdroger - Images

Een condensdroger loost het condenswater uit je wasgoed door middel van een verwarmingselement en komt terecht in een speciale opvangbak, die je na iedere droogbeurt leegmaakt. Het pluizenfilter vangt alle pluis op. Je maakt het na één of twee droogbeurten schoon. Een voordeel van een condensdroger is dat je deze droger overal kunt neerzetten, omdat je geen waterafvoer nodig hebt. Daarnaast kun je een slang monteren aan de droger om je reservoir uit te breiden naar bijvoorbeeld een emmer. Zo hoef je niet na elke wasbeurthet reservoir te legen.

+ Ideaal als er geen afvoermogelijkheid aanwezig is
- Reinig 1x per maand de condensor door hem uit te spoelen met water
- Veeg na elke droogbeurt het filter schoon

Bekijk alle condensdrogers

Afvoerdroger

Afvoerdrogers - Images

Deze droger is goedkoop in aanschaf en blaast de vochtige lucht via een afvoerslang naar buiten. Daarvoor heb je een gat in de muur of een raam nodig. Afvoerdrogers verbruiken veel energie in vergelijking met andere type drogers. Hij blaast wel alle pluizen en condens naar buiten, waardoor de machine minder onderhoud nodig heeft.

+ Relatief lage aanschafprijs
+ Weinig onderhoud
- Niet geschikt voor huishoudens waar geen afvoermogelijkheid naar buiten is
- Niet het zuinigste type droger

Bekijk alle afvoerdrogers

Geluidsniveau

Uit de meeste wasdrogers komt aardig wat geluid. Staat je droger dicht bij je woon- of slaapkamer? Kies dan een model met weinig decibel. Een zeer stille droger heeft een geluidsniveau tussen de 63 en 65 decibel. Over het algemeen hangt het geluidsniveau samen met of een wasdroger wel of geen koolborstelloze motor heeft. Een hoogwaardige koolborstelloze motor (invertermotor) vermindert trillingen en produceert hierdoor minder geluid. Staat je droger verder weg, zoals op zolder of in de schuur? Dan is een droger met een gemiddeld of luid geluidsniveau ook een goede optie. Een droger met een gemiddeld geluidsniveau produceert 65 – 66 decibel. Een luide wasdroger produceert 67 decibel of meer. Handig om te weten: elke 3 decibel meer of minder betekent een verdubbeling of halvering van het geluid.

Bekijk alle stille wasdrogers

Energielabels: kies de zuinigste wasdroger

Energielabels - Images

Het energielabel laat zien hoe zuinig de droogmachine omgaat met energie. De schaal loopt van A+++ tot D. De zuinigste wasdroger heeft label A+++, de minst zuinige inmiddels B. Wasdrogers moeten minimaal energielabel B hebben. Dit is momenteel het minst zuinige apparaat dat is toegestaan. Kijk behalve naar de energieklasse (de letter) ook naar het energieverbruik per jaar. Daarmee kun je verschillende drogers goed met elkaar vergelijken.

Bekijk alle energiezuinige wasdrogers

Droogprogramma's

Droogprogramma's - Images

Alle drogers hebben een programma voor katoen. Voor synthetische was kies je het kreukherstellend programma ofstoomprogramma (SteamCare). Met het opfrisprogramma verlos je jouw kleding van nare luchtjes zoals sigarettenrook. Het wolprogramma zorgt ervoor dat jouw wollen trui er niet stukken kleiner uitkomt. Heb je haast? Gebruik dan het programma voor sneldrogen. Je kleding is dan binnen 40 minuten droog. We adviseren je de droger dan niet al te vol te doen.

Vulgewicht

Vulgewicht - Images

Het vulgewicht (ook wel de trommelinhoud genoemd) staat voor de hoeveelheid kilogram wasgoed die je per keer in de droger kunt doen. Dit varieert tussen de 6 en 9 kilogram en is afhankelijk van de grootte van je huishouden en jouw wasgedrag. Kleine huishoudens en mensen die hun was opsplitsen in bonte, witte en fijne was, kunnen uit de voeten met een lager vulgewicht, bijvoorbeeld 6 kilogram. Heb jij een gezin van ongeveer vier personen of spaar je bergen was op tot het weekend? Dan is een wasdroger met een vulgewicht van 7 tot 8 kilogram iets voor jou. Droog je ook nog eens veel tweepersoonsbeddengoed en handdoeken in de droger of heb je een gezin van vijf personen of meer, dan kies je voor een vulgewicht van minimaal 9 kilogram.

Nieuwe technologieën en extra functies

Nieuwe technologieën - Images

Handige extra functies en nieuwe technologieën maken een droger net iets interessanter. Vochtigheidssensoren bijvoorbeeld. Deze controleren hoe nat hetwasgoed is en passen automatisch het droogprogramma hierop aan. Dat bespaart energie. Een zelfreinigende condensor spoelt zichzelf waardoor jij het niet hoeft te doen. Dat scheelt moeite en tijd. Met startuitstel stel je een gewenste starttijd in, bijvoorbeeld ’s nachts of als je een weekend weg bent. Een wasmachine met koolborstelloze motor is zuiniger, duurzamer en vooral stiller. En smart wasdrogers koppel je via een app aan je tablet of smartphone zodat je jouw wasdroger eenvoudig vanaf je werk bedient.

Wasdrogers met vochtsensor bekijken

Wasdrogers met zelfreinigende condensor bekijken

Wasdrogers met koolborstelloze motor bekijken