MM logo red

Welke thermostaat moet je hebben voor vloerverwarming?

Thijs20 DECEMBER 2023
unknown description

Vloerverwarming is een comfortabele en energiezuinige manier om je huis te verwarmen. Maar welke thermostaat heb je nodig om je vloerverwarming te regelen? Dat hangt af van het soort vloerverwarming dat je hebt en hoe je de temperatuur in elke kamer wilt instellen. Hier lees je meer over welke thermostaat jij nodig hebt voor je vloerverwarming.

Heb je een thermostaat nodig voor elke kamer?

Heb je een thermostaat nodig voor elke kamer?

In principe heb je niet voor elke kamer een aparte thermostaat nodig. Het is mogelijk om je vloerverwarming centraal te regelen vanaf 1 thermostaat. Als je deze vervangt door een slimme thermostaat, stuur je makkelijk alle kamers in huis aan met 1 apparaat. Dit is niet alleen makkelijk, maar zorgt ook voor betere klimaatbeheersing in huis. Zo weet de slimme thermostaat bijvoorbeeld wanneer jij wel en niet thuis bent en past daar de temperatuur van de vloerverwarming op aan.

Welke radiatoren heb je nodig voor vloerverwarming?

Als je vloerverwarming hebt, heb je in principe geen radiatoren meer nodig. Vloerverwarming verwarmt je huis namelijk gelijkmatig en efficiënt. Bovendien bespaar je ruimte en geld als je geen radiatoren meer hoeft te plaatsen of te onderhouden. Het kan wel zijn dat je in sommige ruimtes nog radiatoren heb, omdat die geen vloerverwarming hebben. In dat geval heb je aparte radiatorkranen nodig om de radiatoren te regelen. Je kunt ook slimme radiatorknoppen gebruiken die je koppelt aan je thermostaat. Zo bedien en optimaliseer je de radiatoren en de vloerverwarming samen

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor jou