Mediamarkt Logo

Je woning elektrisch verwarmen: zo doe je dat

Staat jouw centrale verwarming laag en heb jij ruimtes die je best bij zou willen verwarmen? Met een elektrische kachel is jouw woonkamer of badkamer snel opgewarmd. Kleine elektrische kachels zijn zuinig en handig, je verplaatst ze makkelijk door het hele huis. Wij helpen je graag bij het maken van je keuze, zodat je de perfecte kachel vindt die bij jou past.

Wat is elektrisch verwarmen?

Wat is elektrisch verwarmen?

Elektrisch verwarmen is verwarmen door middel van stroom. Je doet de stekker van de elektrische kachel in het stopcontact en de kachel zet de stroom om in warmte. Je hebt er dus geen gas voor nodig, dat scheelt in je gasverbruik. Er zijn verschillende soorten verwarmingen die op elektriciteit werken, zoals de elektrische kachel, straalkachel, keramische verwarming en radiatorverwarming.

Wat zijn de voordelen van elektrisch verwarmen?

Wat zijn de voordelen van elektrisch verwarmen?

Elektrisch verwarmen is een duurzame keus als je zelf zonnepanelen hebt óf groene stroom gebruikt. Je hebt er namelijk geen fossiele brandstoffen (zoals aardgas) voor nodig. Een elektrische kachel warmt snel op en heeft een kleine ruimte snel verwarmd. Nog een voordeel is dat je een elektrische kachel makkelijk verplaatst. Van de slaapkamer naar de badkamer naar de caravan of boot, je neemt hem makkelijk met je mee zodat je er overal warmpjes bij zit.

Welke elektrische verwarming past bij jou?

Welke elektrische verwarming past bij jou?

Er zijn verschillende types elektrische kachels. Een ventilatorkachel warmt met een gloeidraad de lucht op en blaast deze vervolgens door de kamer. De Koenic KFH 18291 S is zo’n warmteblazer. Omdat er vaak ook een stand voor koude lucht op een ventilatorkachel zit, komt hij ook van pas in de zomer en is het een duurzame keuze. Een nadeel kan het geluid zijn. Veel stiller is een convectorkachel, die verwarmt door middel van luchtcirculatie, net als een centrale verwarming. Dit duurt wat langer en kan voor wat tocht zorgen. De Termozeta TZR17 Turboconvector zet je dankzij de steunvoeten overal neer. De Duux Edge 1000 W Smart hang je zelfs aan de wand.

Een combinatie van convectie en straling is de oliegevulde kachel of radiatorkachel. Omdat de kachel eerst de olie opwarmt en daarna de kamer, duurt het wat langer voordat het warm is. Een oliegevulde kachel is stil en blijft lekker lang warm nadat je hem hebt uitgezet. Met de De ‘Longhi Radia S TRRS0920 verwarm je tot wel 60 m3. De Termozeta TZR23 en Termozeta TZR21 hebben 9 elementen om jouw huiskamer razendsnel mee te verwarmen. Een kind- en huisdiervriendelijke elektrische kachel is de keramische kachel. Deze werkt met een verwarmingselement en wordt aan de buitenkant niet zo warm. De meeste keramische kachels, waaronder de Duux Threesixty 2 Smart, hebben een ventilator die de warme lucht de kamer inblaast. Dit kan wat stof geven. Een halogeenkachel tot slot blaast dan weer niet maar maakt gebruik van een gloeidraad. De De Termozeta TZR08 is zo’n straalkachel.

Energiezuinige kachels

Energiezuinige kachels

Zoek je een zuinige elektrische kachel om bijvoorbeeld je badkamer of slaapkamer mee te verwarmen, kijk dan eens naar een keramische kachel. Deze kachels worden niet zo warm als andere elektrische kachels en zijn hierdoor een stuk duurzamer. De stille Termozeta keramische ventilatorverwarming bijvoorbeeld, meet de temperatuur in de kamer en past daar zijn verbruik op aan. Het maximale vermogen van deze zuinige kachel is 1500 watt. De Jocel JIO9 013316 heeft 3 vermogensstanden: 800, 1200 en 2000 watt. Deze oliegevulde keramische kachel rijd je dankzij de handige wieltjes zo van de ene naar de andere kamer.

Bekijk soortgelijke artikelen