Mediamarkt Logo

Hoeveel geluid maakt een airco?

Thijs17 APRIL 2024
unknown description

Wil je verkoeling zonder dat je veel last hebt van geluid? Een airco is stiller dan een ventilator en koelt ook beter. Wil je zo min mogelijk last hebben van het geluid van een airco, ga dan voor een stille mobiele airco. Lees meer over de voordelen en wat je kunt doen om het geluid van een airco te verminderen.

Wat zijn de voordelen van een stille airco?

Wat zijn de voordelen van een stille airco?

Een stille airco zorgt voor verkoeling zonder dat het apparaat veel geluid maakt. Hierdoor kun jij je beter concentreren op je werk of studie en stoort minder wanneer je slaapt. Houd er rekening mee dat elke airco geluid maakt, dus volledig stil zal het niet zijn. Wel zijn er modellen die zeer weinig geluid maken. Dit zorgt voor een betere concentratie en productiviteit. Verkoeling tijdens het slapen zonder dat je slaap verstoord wordt, zorgt ook voor een betere nachtrust en bevordert je gezondheid.

Welke stille airco's zijn er?

Welke stille airco's zijn er?

Ben je op zoek naar een stille airco? Let dan goed op hoeveel geluid de airco maakt. Dit wordt uitgedrukt in decibel (dB). Een heel stille airco produceert tussen de 30 en 50 decibel aan geluid. Hoe meer vermogen hij heeft, hoe harder de airco zal werken en des te meer geluid hij zal produceren. Bepaal dus eerst voor welke kamer(s) je de airco wilt gebruiken. Is het een kleine ruimte, dan heb je niet veel vermogen nodig. Wil je kamers met verschillende groottes verkoelen, kies dan een airco met meerdere standen of waarbij je de temperatuur zelf kunt instellen. Zo kun je voor kleine kamers een lage stand gebruiken en zal de airco niet veel geluid produceren. Dit is bovendien energiezuiniger. Kijk ook of de airco een nachtstand heeft.

Kun je het geluid van een mobiele airco dempen?

Kun je het geluid van een mobiele airco dempen?

Er zijn verschillende manieren om het geluid van een mobiele airco te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld de airco op een vloerkleed plaatsen of isolerend materiaal gebruiken om het geluid van trillingen op te vangen. Zorg er verder voor dat de airco waterpas staat. Een andere oplossing is om 2 slangen te gebruiken, zodat je de airco minder belast. De airco op een lager vermogen instellen zorgt er ook voor dat de airco minder geluid maakt, omdat hij dan minder hard hoeft te werken. Om minder last te hebben van het geluid dat de airco maakt, zou je oordoppen kunnen gebruiken wanneer je werkt of slaapt, of je zet de mobiele airco verderop zodat je er minder last van hebt dan wanneer de verkoeler naast je staat. Zorg er ook voor dat wanneer je de airco aanzet, je het apparaat niet in de zon zet. Dan moet de mobiele airco harder werken om de ingestelde temperatuur te behouden.

Kies bij MediaMarkt een stille airco voor in de slaapkamer

Kies bij MediaMarkt een stille airco voor in de slaapkamer

Vooral in de slaapkamer is het handig om een stille mobiele airco te hebben. Zorg dat je een airco kiest met een laag geluidsniveau, die je slaap niet verstoort. Zet de airco aan voordat je gaat slapen om de ruimte te verkoelen zodat je makkelijker in slaap kunt komen, of laat de airco ’s nachts aanstaan om het klimaat op peil te houden. Gebruik eventueel de timer van de airco om hem ’s nachts automatisch uit te schakelen, wanneer je al in een diepe slaap verkeert. Zo bespaar je ook nog eens energie.

Bekijk soortgelijke artikelen