Mediamarkt Logo

Hoeveel verbruikt een elektrische deken?

Thijs17 APRIL 2024
unknown description

Een elektrische deken houdt je warm, op de bank als je tv-kijkt of tijdens het slapen. Het is energiezuinig en voorkomt energieverspilling. Lees hier meer over het verbruik van een elektrische deken en welke factoren hierin een rol spelen.

Hoe werkt een elektrische deken?

Hoe werkt een elektrische deken?

Je legt een elektrische deken tussen je matras en je hoeslaken of boven op je dekbed, afhankelijk van het model van je elektrische deken. Een deken die geschikt is voor op je dekbed kun je bijvoorbeeld ook op de bank gebruiken om onder te kruipen. Een elektrische deken maakt gebruik van verwarmingselementen. Stroom genereert warmte, die vervolgens gelijkmatig over het oppervlak van de deken wordt verspreid. Met de bediening regel je de temperatuur van de deken, en als de deken een programmeerbare timer heeft, kun je die ook instellen. Zo blijven jij en je bed lekker warm.

Zoveel stroom verbruikt een elektrische deken gemiddeld

Zoveel stroom verbruikt een elektrische deken gemiddeld

Hoeveel stroom een elektrische deken verbruikt, hangt af van verschillende factoren. Zo is het vermogen van de elektrische deken van belang. De meeste elektrische dekens hebben meerdere verwarmingsstanden. Hoe hoger de stand, hoe meer energie je deken verbruikt. Verder zijn de instellingen en hoelang je de deken gebruikt belangrijk. Gemiddeld ligt het vermogen van een elektrische deken tussen de 60 en 100 watt. Als de deken een vermogen heeft van 60 watt en je gebruikt de deken een uur lang, is het verbruik 0,06 kWh. Wat vervolgens de kosten zijn, is afhankelijk van je energiecontract. Een elektrische deken is doorgaans wel energiezuiniger dan een kachel.

Verwarming vs. elektrische deken

Verwarming vs. elektrische deken

Ben je op zoek naar een manier om het in huis niet meer koud te hebben? Dan is het gebruik van een kachel of elektrische deken een goede oplossing. Een verwarming is handig wanneer je de hele kamer wilt verwarmen. Heb je een groot gezin, dan is dit de beste optie. Een elektrische kachel is hierbij de energiezuinigste keuze. Ook is de ruimte die je wilt verwarmen belangrijk. Tijdens het slapen kan het fijn zijn om onder een verwarmde deken te liggen, of om voordat je gaat slapen je bed voor te verwarmen. Verder heeft een elektrische deken ook nog voordelen voor je gezondheid, zoals het stimuleren van je bloedsomloop en het reduceren van stress. Wil je voor de energiezuinigste optie gaan, dan is een elektrische deken de juiste keuze.

Bespaar energie en kies een elektrische deken van MediaMarkt

Om warm te blijven op een energiezuinige manier is het aanschaffen van een elektrische deken een heel goede keus. Zo blijf je warm, zonder dat je een kachel nodig hebt om de gehele ruimte te verwarmen. Vind verschillende soorten elektrische dekens bij MediaMarkt en kies de deken die bij jou past. Let hierbij op onder andere de grootte, het vermogen, het materiaal en of de deken geschikt is voor op je matras of dekbed, en voor op de bank.

Bekijk soortgelijke artikelen