Mediamarkt Logo

De beste elektrische deken voor jou

Thijs17 APRIL 2024
unknown description

Voor de koude dagen en vooral nachten biedt een elektrische deken de oplossing. Leg de elektrische deken op je bed om je lakens voor te verwarmen, gebruik de deken ’s nachts om de warmte te behouden of kruip met de deken op de bank om het niet koud te krijgen. Lees hier meer over elektrische dekens en vind de deken die bij jou past.

Soorten elektrische dekens

Soorten elektrische dekens

Een elektrische deken leg je op of onder je dekbed, of je gebruikt hem op de bank op een koude winteravond. Elektrische dekens hebben verschillende formaten en zijn gemaakt van diverse materialen. Ook de functies verschillen. Denk hierbij aan de verscheidenheid aan warmtestanden, de bediening, de mogelijkheid om de tijd in te stellen en een oververhittingsbeveiliging die ervoor zorgt dat de deken uitschakelt wanneer deze te heet wordt. Er zijn ook dekens die speciaal zijn gemaakt voor mensen met een allergie en er zijn ergonomische varianten. Houd ook rekening met het vermogen wanneer je een elektrische deken kiest.

Wat zijn de voordelen van een elektrische deken?

Wat zijn de voordelen van een elektrische deken?

Een elektrische deken biedt niet alleen warmte en comfort, maar ook een aantal gezondheidsvoordelen. De warmte verwijdt je bloedvaten, wat zorgt voor een betere bloedsomloop. Daardoor heb je ook minder last van spierpijn. De warmte helpt ook bij ontspanning, wat bijdraagt aan stressvermindering en een betere slaap. Bovendien vermindert een elektrische deken de aanwezigheid van huisstofmijt. Daarnaast is het ook nog een energiezuinige manier om warmte op te wekken.

De beste elektrische deken voor 1 persoon

Wat de beste deken voor 1 persoon is, hangt af van je voorkeuren. Kijk goed naar de grootte en het materiaal, zodat je kunt genieten van optimaal comfort. Controleer ook of je de temperatuur zelf kunt instellen en wat de warmtestanden zijn. Verder zijn de veiligheidsfuncties belangrijk, zoals oververhittingsbeveiliging en uitschakeling met timer. Sommige elektrische dekens zijn wasmachinebestendig, wat het schoonmaken vereenvoudigt.

De beste elektrische deken voor 2 personen

De beste elektrische deken voor 2 personen

Wanneer je een deken voor 2 personen kiest, is het belangrijk dat de deken groot genoeg is. Beiden moeten comfortabel onder de deken kunnen liggen. Zo zijn er bijvoorbeeld dekens van 200 x 180 centimeter. Neem ook de grootte van het bed in overweging. Het is handig als er een aparte bediening voor beide kanten van de deken aanwezig is, zodat je onafhankelijk van elkaar je warmte kunt instellen. Dit komt goed uit wanneer de een het sneller koud heeft dan de ander. Ook een uitschakeltimer is extra belangrijk, aangezien 2 mensen gebruik maken van de deken en je zo zeker weet dat hij niet te lang aan blijft staan.

Tips om een elektrische deken op een veilige manier te gebruiken

Om er zeker van te zijn dat je de elektrische deken veilig gebruikt, geven we je graag een aantal tips:

  • Trek na gebruik altijd de stekker uit het stopcontact.
  • Vouw de deken niet op, maar rol hem op. Anders kan de bedrading beschadigd raken.
  • Kies een deken met oververhittingsbeveiliging, zodat de deken automatisch uitschakelt wanneer hij te heet wordt.
  • Zorg dat er een rookmelder hangt in de kamer waarin je de deken gebruikt.
  • Vervang de deken om de 5 jaar. De bedrading van oudere dekens kan namelijk slijten.

Bekijk soortgelijke artikelen