MM logo red

Wat is een kledingstomer?

Thijs21 AUGUSTUS 2023
unknown description

Met een kledingstomer haal je snel kreukels uit je kleding, zodat je netjes over straat kunt. Maar wat is een kledingstomer precies en hoe werkt het? We geven je graag meer informatie over dit handige stoomapparaat.

Wat is een kledingstomer?

Wat is een kledingstomer?

Een kledingstomer gebruik je om kreukels uit je kleding te stomen. Heb je een overhemd waar een paar kreukels in zitten, en wil je die er even snel uithalen omdat je de deur uit moet voor een belangrijke afspraak? Met een kledingstomer haal je snel en gemakkelijk de kreukels uit je kleding, zonder dat je een strijkijzer en strijkplank erbij hoeft te pakken. Ook voor delicate stoffen als wol en zijde kun je het best een kledingstomer gebruiken.

Hoe gebruik je een kledingstomer?

Hoe gebruik je een kledingstomer?

Vul om een kledingstomer te gebruiken eerst het waterreservoir en doe dan de stekker in het stopcontact. Zorg ervoor dat het apparaat goed opwarmt. Het water moet namelijk worden omgezet in stoom en moet daarom goed warm zijn, anders gaat het lekken. Stel de juiste temperatuur in voor de stof die je kreukvrij gaat maken. Hang je kleding op en trek het kledingstuk waarmee je gaat beginnen strak. Ga vervolgens met de kledingstomer van boven naar beneden en zorg ervoor dat je de kleding niet raakt. Ga langs de kreukels totdat je kleding er weer strak uitziet. Haal wanneer je klaar bent de stekker uit het stopcontact en laat de kledingstomer afkoelen.

Wat betekent stoomproductie?

Wanneer je een kledingstomer kiest, is het goed om te letten op de stoomproductie. Hoe hoger de stoomproductie, des te meer kracht een kledingstomer heeft. Dit betekent dat bij een hoge stoomproductie kreukels sneller worden gladgestreken en dikkere stoffen ook kreukvrij kunnen worden gemaakt. Daar komt bij dat een kledingstomer met een hoge stoomproductie ook bacteriën doodt, aangezien de stoom verder in je kleding doordringt. Je kleding wordt niet alleen kreukvrij, maar ook fris en schoon. Wil je stoffen als chiffon of zijde stomen? Gebruik dan een lage stoomproductie om de kleding niet te beschadigen.

Waarvoor gebruik je een handstomer?

Waarvoor gebruik je een handstomer?

Er zijn kledingstomers met een standaard en handstomers. Een kledingstomer met standaard is handig om in huis te hebben staan. Hiermee stoom je snel meerdere kledingstukken. Ben je vaak onderweg of moet je vlak voordat je weggaat vaak nog even je kleding kreukvrij maken? Dan is een handstomer wellicht iets voor jou. Deze apparaten hebben doorgaans minder stoomkracht, maar zijn zeer bruikbaar om even snel een kledingstuk dat uit je koffer of kast komt netjes te maken. Bovendien kun je ze ook voor kussens en bankstellen gebruiken. Een handstomer is heel compact en neemt dan ook weinig ruimte in, zowel thuis als in je koffer. Voor delicate stoffen kun je ook beter een handstomer met een lagere stoomkracht gebruiken om te voorkomen dat je outfit beschadigt.

Bekijk soortgelijke artikelen