MM logo red

Assassin’s Creed Mirage

Julia17 MEI 2023
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Op 5 oktober 2023 is Assassin’s Creed Mirage verschenen. Lees in dit artikel alles wat je wilt weten over Assassin’s Creed Mirage, waarin je terugkeert naar de roots van de Assassins.

Assassin’s Creed Mirage: een eerbetoon aan de eerste AC-games

Assassin’s Creed Mirage: een eerbetoon aan de eerste AC-games

“We work in the dark to serve the light. We are Assassins.”

Ubisoft noemt Assassin’s Creed Mirage een eerbetoon aan de eerste Assassin’s Creed games. Hiermee wordt vooral verwezen naar de Ezio-trilogie: Assassin’s Creed II, Brotherhood en Revelations. Met deze titels is de serie populair geworden. Net als in deze games zal in Mirage het verhaal centraal staan. Ook zal je in het spel Alamut bezoeken, het legendarische hoofdkwartier van de Assassins die aan de basis van de Creed stonden. Ondanks dat er al veel Assassin’s Creed games verschenen zijn, hoef je ze niet allemaal gespeeld te hebben om te beginnen met Mirage.

Verhaallijn Assassin’s Creed Mirage

Verhaallijn Assassin’s Creed Mirage

Mirage speelt zich 20 jaar vóór Assassin’s Creed Valhalla af - de game die in 2020 verscheen. In Assassin’s Creed Mirage reis je naar het negende-eeuwse Bagdad. Bagdad was in die tijd een bruisende metropool. Je speelt als Basim Ibn Is'haq, een 17-jarige straatrover die wordt geplaagd door nachtmerrieachtige visioenen. Zijn toekomst lijkt niet bepaald rooskleurig, totdat hij wordt ontdekt door The Hidden Ones. Zij zien dat Basim potentie heeft en nemen hem op in hun Creed. Hoewel de naam ‘Assassin’s Creed’ toen nog niet gebruikt werd, waren The Hidden Ones wel al duidelijk de voorlopers van de Assassins.

In dit coming-of-age-verhaal beschik je over talloze wapens, waaronder de bekende Hidden Blade. Hiermee schakel je makkelijk in stilte je doelwitten uit. Ook de adelaar waarmee je het gebied vanuit de lucht kunt verkennen zal weer zijn opwachting maken. Kruip in de huid van Bassin en word de meest veelzijdige Assassin in de geschiedenis van de serie.

Welke personages bevat Assassin’s Creed Mirage?

Welke personages bevat Assassin’s Creed Mirage?

Het hoofdpersonage en degene met wie je speelt is Basim Ibn Is'haq, een jongen uit Bagdad die zijn moeder op jonge leeftijd is verloren en op straat is opgegroeid. Wanneer Basim zich aansluit bij The Hidden Ones, begint zijn training. Hier leert Basim alles over de Creed, verbetert hij zijn vaardigheden en leert hij zijn ware aard kennen. Door middel van huurmoordenaarscontracten en andere uitdagingen probeert Bassin de top te bereiken en zo een Master-Assassin te worden.

Een ander belangrijk personage in Mirage is Roshan. Zij is de Master-Assassin van The Hidden Ones in Alamut en ze neemt Bassin onder haar hoede als haar eerste leerling. Als mentor van Bassin leert ze hem de fijne kneepjes van het vak kennen.

Voor welke gameconsoles komt Assassin’s Creed Mirage uit?

Assassin’s Creed Mirage is op 5 oktober 2023 voor de PS5, PS4, Xbox X/S series, Xbox One en PC. Pre-order de game, zodat je verzekerd bent van een exemplaar op de dag van release. Ook zal er een deluxe editie beschikbaar zijn. Deze versie bevat onder andere een digitaal artbook en soundtrack, een outfit die is geïnspireerd op Prince of Persia, wapens en skins voor je adelaar en rijdier. De deluxe editie zal in beperkte oplage beschikbaar zijn, dus wees er snel bij!

Bekijk soortgelijke artikelen