Mediamarkt Logo

Welk toetsenbord past bij jou?

unknown description

Een goed toetsenbord is een belangrijk onderdeel van je computer. Maar welk toetsenbord past bij jou? In dit artikel vind je de beste toetsenborden voor verschillende gebruikssituaties, bijvoorbeeld voor tijdens het gamen of als je veel thuiswerkt. Daarnaast ontdek je waar goede draadloze toetsenborden aan moeten voldoen en wat de grote voordelen van een ergonomisch toetsenbord zijn.

Welk toetsenbord past bij jou?

Welk toetsenbord past bij jou?

Welk toetsenbord het best jij jou past, hangt voor een groot deel af van je persoonlijke voorkeur, budget en gebruik. Draadloze toetsenborden zijn bijvoorbeeld handig als je geen last wilt hebben van kabels of als je je toetsenbord wilt verplaatsen. Game je veel? Dan heb je een goed gaming-toetsenbord nodig, met hoge reactiesnelheid. Zit je veel achter de computer? Dan is een ergonomisch toetsenbord waarschijnlijk geen overbodige luxe voor je.

Naar alle toetsenborden

Wanneer koop je een draadloos toetsenbord?

Wanneer koop je een draadloos toetsenbord?

Een draadloos toetsenbord koop je als je het belangrijk vindt om aan een opgeruimd bureau zonder kabels en draden te werken. In tegenstelling tot bedrade toetsenborden zijn draadloze toetsenborden handig als je vaak van (thuis)werkplek wisselt. Het toetsenbord verbind je via bluetooth of een usb-ontvanger met je monitor, laptop of tablet. Een goed draadloos toetsenbord maakt moeiteloos verbinding met je apparaat, heeft een lange batterijduur en werkt net zo goed op een Android- als een Apple-apparaat. Daarnaast spelen persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol bij het bepalen van het beste draadloze toetsenbord. Bedenk bijvoorbeeld of je een groot formaat toetsenbord fijn vindt of liever een compact exemplaar wilt.

Bekijk alle draadloze toetsenborden

Welk gaming-toetsenbord past bij jou?

Welk gaming-toetsenbord past bij jou?

Ervaren gamers hebben een goed toetsenbord nodig. De beste gaming-toetsenborden reageren snel als jij een toets intikt. Dit wordt geregeld door de interne techniek van een toetsenbord. Fanatieke gamers willen een toetsenbord met mechanische interne techniek. Deze toetsenborden reageren razendsnel op jouw vingertikken; handig tijdens het racen, schieten of rennen in een game. Een ander typisch kenmerk van een goed gaming-toetsenbord is anti-ghosting. Hiermee druk je 3 toetsen tegelijk in zonder dat je computer of laptop op hol slaat. Tot slot hebben bijna alle gaming-laptops verlichte toetsen en heb je ook exemplaren met extra knoppen die het gamen leuker maken. Het hangt hierbij wederom sterk van je voorkeuren af wat voor jou het fijnst werkt.

Naar alle gaming-toetsenborden

Wanneer is een ergonomisch toetsenbord voor jou geschikt?

Wanneer is een ergonomisch toetsenbord voor jou geschikt?

Als je veel gebruikmaakt van je toetsenbord, bijvoorbeeld voor je werk of tijdens het gamen, is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Een ergonomisch toetsenbord helpt om een natuurlijke houding aan te nemen en zo klachten aan je armen, nek en rug te voorkomen. Een goed ergonomisch toetsenbord is verstelbaar in hoogte en hoek, zodat je het kunt aanpassen aan je lichaam en je werkplek. Daarnaast heeft een goed ergonomisch toetsenbord een gesplitst of gebogen ontwerp, zodat je je handen niet hoeft te draaien of te buigen om te tikken. De beste ergonomische toetsenborden hebben een polssteun, die voorkomt dat je je polsen te lang aan moet spannen.

Bekijk de ergonomische toetsenborden
Zijn de artikelen ook interessant voor jou?