MM logo red

Wat is een LHR-videokaart?

Daan28 DECEMBER 2023
unknown description

Een LHR-videokaart is een speciaal soort videokaart die ontworpen is om het minen van cryptovaluta te beperken. Normale videokaarten werden namelijk niet alleen gebruikt om grafische games te spelen, maar ook om snel te handelen in online cryptomunten. Daarom kochten cryptohandelaren deze videokaarten massaal op. LHR-videokaarten zijn ontwikkeld om dit proces tegen te gaan.

Wat is LHR?

Wat is LHR?

LHR staat voor Lite Hash Rate, wat betekent dat de videokaart een lagere rekenkracht heeft voor het oplossen van complexe wiskundige problemen die nodig zijn om cryptovaluta te genereren. Dit is een maatregel die fabrikanten zoals Nvidia en AMD hebben genomen om te voorkomen dat hun videokaarten worden gebruikt voor het minen van cryptomunten, zoals Bitcoin en Ethereum. De LHR-functie verlaagt de rekenkracht van de videokaart met ongeveer 50% als deze wordt gebruikt voor cryptohandel.

Wat kun je met een LHR-videokaart?

Met een LHR-videokaart kun je grafisch intensieve spellen spelen. Een LHR-videokaart heeft namelijk geen invloed op de prestaties van je computer tijdens het gamen, alleen op het minen. Met een LHR-videokaart kun je dus genieten van de nieuwste spellen met hoge resolutie en vloeiende beelden. Bovendien zijn LHR-videokaarten vaak goedkoper en makkelijker te vinden dan niet-LHR-videokaarten, omdat ze niet interessant zijn voor cryptohandelaren.

Welke videokaarten zijn er en welke heb ik nodig?

Welke videokaarten zijn er en welke heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten LHR-videokaarten, zoals een basis grafische kaart, GTX-videokaart of RTX-videokaart. Welke videokaart je nodig hebt, hangt in grote mate af van de games die je speelt. Als je een krachtige en grafische game wil spelen, heb je een goede videokaart nodig. Met een krachtige videokaart zijn de beelden scherper, gedetailleerder en lopen de beelden vloeiender in elkaar over. Voor simpele games heb je genoeg aan een basis videokaart.

Bij MediaMarkt vind je alles voor de beste gameprestaties

Bij MediaMarkt vind je alles voor de beste gameprestaties

Bij grote grafische games is een krachtige videokaart niet voldoende. Een grote interne harde schijf of een interne SSD is onmisbaar. Net als een laptop of pc met sterke processor. Bij MediaMarkt hebben we alles in huis voor de beste gameprestaties en helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Grote games vragen om grote prestaties van je processor en als je lang speelt, kan deze oververhit raken. Met een CPU-koeler voorkom je dit. En om je game-ervaring compleet te maken, is een goede geluidskaart geen overbodige luxe.

Bekijk soortgelijke artikelen