MM logo red

Hoe maak je een screenshot met je iPad?

Daan9 JANUARI 2024
unknown description

Als je een afbeelding, webpagina of spelscore wilt vastleggen op je iPad, dan is het handig als je weet hoe je een screenshot maakt. Zo maak je bijvoorbeeld een schermopname van een betalingsbevestiging of deel je de nieuwste highscore van je Wordfeud-spelletje met je vrienden. In dit artikel lees je hoe je een screenshot maakt met jouw iPad.

Hoe maak je een screenshot met een iPad zonder homeknop?

Hoe maak je een screenshot met een iPad zonder homeknop?

De nieuwste iPads hebben geen homeknop meer. Dit geldt bijvoorbeeld voor de iPad Pro, iPad Air en iPad mini 6. Deze iPad-modellen hebben wel een vergrendelknop, die aan de bovenkant van de tablet zitten. Om een screenshot te maken op deze modellen, druk je deze vergrendelknop tegelijk met een van de volumeknoppen kort in. Als je de knoppen weer loslaat, zie je rechtsonder in het scherm een kleine variant van de schermafbeelding verschijnen. Zo weet je dat het screenshot maken is gelukt.

Hoe maak je een screenshot met een iPad met homeknop?

Eerdere iPad-modellen hebben nog een homeknop. Op deze iPads maak je een screenshot door de thuisknop een paar seconden tegelijk met de vergrendelknop in te drukken. Als je de knoppen loslaat, verschijnt een klein voorbeeld van de schermafbeelding onder in je scherm.

Vergelijk de verschillende iPads

Hoe maak je een screenshot met een iPad Pro?

Hoe maak je een screenshot met een iPad Pro?

Heb je een iPad Pro en wil je een screenshot maken? Omdat de nieuwste iPad Pro-modellen geen homeknop meer hebben, doe je dat waarschijnlijk door de vergrendel- en volumeknop tegelijk in de drukken. Alleen als je nog een ouder iPad Pro-model hebt, gebruik je de homeknop in combinatie met de vergrendelknop om een screenshot te maken. Gebruik je jouw iPad Pro vaak met de Apple Pencil? Dan kun je ook die gebruiken om een schermafbeelding te maken. Dit doe je door de Pencil vanuit een hoek naar het midden van je scherm te vegen. Er verschijnt een kader rond het scherm: je screenshot is gemaakt.

Hoe maak je een screenshot met een iPad Air?

Net als bij de iPad Pro beschikken de laatste modellen van de iPad Air niet meer over een homeknop. Om een screenshot te maken op een iPad Air, druk je dus ook de vergrendelknop samen met een van de volumeknoppen tegelijkertijd in.

De verschillen tussen de iPad Air en iPad Pro uitgelegd

Waar vind je jouw gemaakte screenshots terug op een iPad?

Waar vind je jouw gemaakte screenshots terug op een iPad?

Elke screenshot die je maakt, verschijnt zoals gezegd kort als klein voorbeeld rechtsonder in het scherm van je iPad. Als je op dit voorbeeld klikt, verschijnt het screenshot in beeld. Daarnaast worden alle screenshots opgeslagen in de foto-app. Open deze, ga naar ‘Albums’ en klik vervolgens op ‘Schermafbeeldingen’. Hier vind je al je opgeslagen screenshots terug.