Mediamarkt Logo

Hoe reset je een Samsung-tablet?

Daan19 JULI 2023
unknown description

Heeft je Samsung-tablet last van problemen zoals traagheid, vastlopende apps of andere softwarefouten? Geen zorgen, een reset is vaak de oplossing. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het resetten van een tablet van Samsung.

Waarom je Samsung-tablet resetten en heb je een soft of hard reset nodig?

Er zijn twee soorten resets voor je Samsung-tablet: een soft en een hard reset. De soft reset is handig voor tijdelijke problemen, bijvoorbeeld wanneer je tablet vastloopt of hapert. Zo voer je een soft reset uit:

  • Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
  • Kies voor ‘opnieuw opstarten’.

Waarom je Samsung-tablet resetten en heb je een soft of hard reset nodig?

Met een hard reset los je ernstige softwareproblemen op of wis je je tablet volledig. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar de instellingen.
  • Zoek het tabblad 'Back-up en reset'.
  • Selecteer 'Fabrieksinstellingen herstellen'.

Denk eraan dat bij een hard reset al je persoonlijke gegevens verloren gaan, dus zorg voor een back-up voordat je deze optie kiest.

Wat te doen als je Samsung-tablet vastloopt?

Soms loopt je Samsung-tablet vast en is er met geen mogelijkheid beweging in te krijgen. Je kunt in dit geval niet meer via de instellingen een reset uitvoeren. Gelukkig is hier een trucje voor. Je tablet start vanzelf opnieuw op als je de aan/uit-knop en de volume-omlaagknop minimaal 7 seconden tegelijkertijd vasthoudt. Dit is eigenlijk hetzelfde als de eerder beschreven soft reset, al hoef je hier de knop ‘opnieuw opstarten’ niet te gebruiken, iets wat ook niet kan als je tablet is vastgelopen.

Hoe reset je een Samsung-tablet zonder toegangscode?

Hoe reset je een Samsung-tablet zonder toegangscode?

Wanneer een Samsung-tablet opnieuw start, heb je een toegangscode nodig om het apparaat weer te gebruiken. Als je deze toegangscode niet hebt, is in het uiterste geval een hard reset nodig. Maar hoe doe je dat, als je niet bij de instellingen kunt komen? Schakel je tablet uit of laat hem leeglopen. Druk de aan/uit-knop en de volume-omhoogknop tegelijk in. Je komt dan op een zwart schermmenu met kleurenletters. Met de volume-omlaagknop ga je naar ‘wis gegevens/fabrieksreset’. Dit selecteer je met behulp van de aan/uit-knop. Let op: je wist al je gegevens.

Wat te doen als je Samsung-tablet niet meer aangaat?

Wat te doen als je Samsung-tablet niet meer aangaat?

Gaat je Samsung-tablet niet meer aan? Dat is vervelend, al is het maar omdat dit meerdere oorzaken kan hebben. Probeer in eerste instantie dezelfde reset als beschreven bij de reset van je tablet zonder toegangscode. Gebeurt er niets? In sommige gevallen heeft je scherm schade, dan zit er niets anders op dan een nieuw scherm of nieuwe telefoon te kopen. Het kan ook dat de batterij niet meer oplaadt. Als je meerdere adapters hebt geprobeerd, ligt het aan je batterij. Deze is dan aan vervanging toe. Wil je hier hulp bij, of weet je niet helemaal zeker welke reset jouw Samsung-tablet nodig heeft? MediaMarkt Altijd Support staat klaar om je te helpen.

Bekijk soortgelijke artikelen