Mediamarkt Logo

Je iPad laadt niet of heel langzaam op: wat kun je doen?

unknown description

Heb je jouw iPad aan de oplader gelegd, maar gebeurt er verdacht weinig? Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor als je Apple-tablet niet of heel traag oplaadt. In dit artikel lees je wat die mogelijke oorzaken zijn en, belangrijker nog, hoe je ze oplost.

Wat zijn mogelijke oorzaken dat je iPad niet oplaadt?

 • Je oplader is kapot.
 • De oplaadpoort van je iPad is vies.
 • De accu moet gekalibreerd worden.
 • Er is een softwarefout opgetreden.
 • De oplaadpoort van je iPad is kapot.

Controleer of je oplader het nog wel doet

Controleer of je oplader het nog wel doet

Soms laadt je iPad nog prima op, maar ligt het probleem aan de oplader. De snelste en makkelijkste manier om te controleren of je oplader het nog wel doet, is door hem op een ander apparaat te gebruiken. Laadt dit apparaat ook niet op? Dan is je iPad-oplader waarschijnlijk kapot en ontkom je er niet aan om een nieuwe te halen. Let er goed op dat je de juiste oplaadkabel koopt. Oudere iPads sluit je nog aan met een lightning-kabel. De iPad (2022), iPad Air vanaf 2020, iPad Pro vanaf 2018 en de iPad Mini vanaf de 6 laden via USB-C op.

Zo maak je de oplaadpoort van je iPad voorzichtig schoon

De oplaadpoort van je iPad is het gaatje waar je de kabel insteekt om je iPad op te laden. Soms kan er zich stof of vuil in ophopen, waardoor je iPad niet goed meer oplaadt. Om dit te voorkomen, maak je de oplaadpoort regelmatig schoon. Dit doe je zo:

 1. Zet je iPad uit en haal de kabel eruit.
 2. Pak een zachte tandenborstel of een wattenstaafje en maak de poort voorzichtig schoon.
 3. Blaas in de oplaadpoort om stof of vuil eruit te blazen.
 4. Droog de oplaadpoort met een zachte doek of tissue.
 5. Zet je iPad weer aan en probeer hem op te laden.

Zo kalibreer je de accu van je iPad

Zo kalibreer je de accu van je iPad

Af en toe moet de batterij van je iPad gekalibreerd worden. Dit is het geval als je merkt dat het oplaadsymbool nog veel procenten aangeeft, terwijl je iPad snel leegloopt. Door de batterij te kalibreren, geeft het oplaadsymbool weer het juiste batterijpercentage weer. Dit doe je als volgt:

 1. Hang je iPad aan de originele Apple-oplader.
 2. Start je iPad opnieuw op.
 3. Laat je Apple-tablet aan de oplader hangen tot het batterijsymbool 100% aangeeft.
 4. Laat daarna je iPad nog 1 à 2 uur aan de oplader zitten.

Herstel een softwarefout door je iPad opnieuw op te starten

Hoe reset je een iPad?

Heel soms laadt je iPad niet meer goed op omdat er een softwarefout is opgetreden. Dit merk je ook doordat je tablet vaker vastloopt. Op zo’n moment helpt het om je iPad opnieuw op te starten met behulp van een soft reset. Heb je een oudere iPad met thuisknop? Dan reset je de tablet door op deze knop te drukken en tegelijkertijd de vergrendelknop ingedrukt te houden. Doe dit net zolang totdat de iPad opnieuw start. iPads zonder thuisknop reset je door eerst kort op de volumeknop te drukken die het dichtst bij de vergrendelknop zit, daarna hetzelfde te doen met de andere volumeknop en vervolgens de vergrendelknop ingedrukt houden.

Laat je oplaadpoort repareren

Laat je oplaadpoort repareren

In sommige gevallen moet je helaas concluderen dat de oplaadpoort van je iPad kapot is. Dan werkt geen enkele oplader meer. Vaak zit er niets anders op dan de oplaadpoort te laten vervangen. Dit kan ook een goed moment zijn om een nieuwe iPad aan te schaffen.

Bekijk soortgelijke artikelen