Mediamarkt Logo

Hoe reset je een iPad?

unknown description

Soms reageert je iPad niet, loopt hij vast of start niet op. Je iPad resetten is dan een oplossing. Er zijn 2 soorten resets: een zachte en een harde. Met een harde reset verwijder je instellingen en gegevens. Dit doe je als je je iPad opnieuw wilt instellen of verkopen. Een zachte reset is nodig als je iPad traag is of vastloopt. Lees hoe je een harde en een zachte reset uitvoert op je iPad.

Wat is een zachte reset?

Wat is een zachte reset?

Een zachte reset gebruik je als je Candy Crush-spel vastloopt of als je Apple- tablet traag reageert. Een zachte reset kun je zien als het opnieuw starten van je iPad. Maar hoe doe je dat als je iPad niet of nauwelijks meer reageert? Op iPads met homeknop voer je een zachte reset uit door de homeknop en de vergrendelknop boven op de iPad enkele seconden ingedrukt te houden, tot je het Apple-logo ziet verschijnen. Veel iPads hebben geen homeknop meer, zoals de nieuwste iPads, iPad Air en iPad Pro. Voor een zachte reset op deze iPads druk je kort op de volumeknop die het dichtst bij de vergrendelknop zit en daarna op de andere volumeknop. Hierna houd je de vergrendelknop ingedrukt tot je het Apple-logo ziet. Je iPad start nu opnieuw op.

Wat is een harde reset?

Wat is een harde reset?

Met een harde reset verwijder je alle gegevens en instellingen van je iPad. Je zet de tablet terug naar fabrieksinstellingen. Dit is in een uiterste geval nodig als je problemen niet zijn verholpen met een zachte reset, of als je iPad bijvoorbeeld een nieuwe eigenaar krijgt. Je voert een harde reset uit door naar de instellingen-app te gaan op je iPad. Klik op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Zet over of stel iPad opnieuw in’. Hier zie je de optie ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Als je deze optie aanklikt, moet je je Apple-wachtwoord invullen en daarna bevestigen dat je een harde reset wilt uitvoeren.

Bekijk soortgelijke artikelen