MM logo red

Formaat laptop meten

Daan21 FEBRUARI 2023

Als je op pad gaat en je wilt je laptop meenemen, dan heb je een tas nodig met genoeg ruimte voor jouw laptop. Er zijn verschillende tassen met verschillende laptopvakken. MediaMarkt legt uit hoe jij je laptop opmeet en de perfecte tas kiest.

Hoeveel inch is mijn laptop?

Hoeveel inch is mijn laptop?

Om de grootte van je laptop te meten, heb je een meetlint nodig. Meet nu het diagonaal van je laptop in centimeters wanneer je de laptop dichtgeklapt hebt. Belangrijk bij het meten is om de laptop eerst dicht te klappen, omdat dit het geheel is dat in de jouw tas moet. Dit heeft te maken met de brede rand die om je laptopscherm kan zitten. Hierdoor past jouw 13 inch laptop misschien niet in een 13 inch tas.

1 inch staat gelijk aan 2,54 centimeter. Je deelt dus het diagonaal in centimeters van je scherm door 2,54.

Kies de juiste maat voor een laptop

Kies de juiste maat voor een laptop

Nu je weet hoe je het aantal inch van je laptop berekent, kan je een keuze gaan maken voor de grootte. Hoe lager het aantal inch van je laptop, des te kleiner deze is. Over het algemeen zijn de kleinste laptops 11 inch, maar voor het gebruiksgemak is 13 inch een kwalitatief mooie, kleine laptop. De grotere laptops zijn minimaal 16 inch en maximaal 17 inch.

Kies de juiste laptoptas

Kies de juiste laptoptas

Dan is het nu tijd om de perfecte tas voor je te kiezen. Is je laptop 13 inch? Dan is het verstandig om een tas te kiezen met een laptopvak van 13 inch. Als het vak iets te groot is, schommelt je laptop heen en weer in je tas, dit kan als vervelend ervaren worden.

Zit je laptop bijvoorbeeld tussen de 13 en 15 inch in? Kies dan voor een laptopvak die één maat groter is, zodat je laptop altijd in het laptopvak past.

Bekijk soortgelijke artikelen