Zo installeer je een Epson-printer

unknown description

Een nieuwe Epson-printer moet je eerst installeren voordat je het apparaat kunt gebruiken via je computer. Dit proces duurt ongeveer een half uur. In dit artikel lees je hoe je stap voor stap een Epson-printer installeert.

Je Epson-printer installeren in 6 stappen

Je Epson-printer installeren in 6 stappen

Als je printer van Epson geïnstalleerd is, kun je daarna altijd makkelijk gebruik maken van het apparaat. Als je de volgende 7 stappen volgt, is je Epson-printer snel klaar voor gebruik:

  • Stap 1: Haal de Epson-printer uit de verpakking, verwijder alle beschermende stickers en steek de stekker in het stopcontact. Zet de printer aan.
  • Stap 2: Stel je voorkeursland en -taal in.
  • Stap 3: Installeer de meegeleverde cartridges of inktflesjes. Op het scherm van je Epson-printer verschijnen hier instructies voor. Maak een testafdruk om te controleren of de cartridges juist zijn geïnstalleerd.

6 stappen om je Epson-printer te installeren
  • Stap 4: Verbind je Epson-printer met je laptop of computer. Dit kan via de meegeleverde USB-kabel, een netwerkkabel of je wifinetwerk. Scrol naar beneden voor meer informatie over het verbinden van je laptop aan de Epson-printer.
  • Stap 5: Download de benodigde Epson-software via de meegeleverde cd of de website van Epson.
  • Stap 6: Installeer de software om je laptop of computer te verbinden aan de Epson-printer. Hiervoor volg je de stappen in de installatiewizard die je in stap 5 hebt gedownload.

Je Epson-printer is nu geïnstalleerd. Maak voor de zekerheid nog een testafdruk via je pc of laptop om te controleren of alles goed werkt.

Hulp bij stap 4: je Epson-printer via wifi verbinden met een pc of laptop

Om je Epson-printer via wifi te verbinden aan je desktop of laptop moeten zowel de printer als je computer met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Zoek op het scherm van je Epson-printer naar het wifi-symbool en klik op ‘Start de instelling’. Via ‘Wifi-instellingen’ kies je het juiste netwerk. Vul indien nodig een wachtwoord in en je printer is verbonden met wifi. Vervolgens verbind je jouw laptop door in de installatiesoftware te kiezen voor ‘Verbinden via draadloos netwerk (wifi)’. Als het goed is, verschijnt jouw printer in beeld en kun je verbinding maken. Lukt het niet? Probeer dan je printer opnieuw met wifi te verbinden of start de installatiewizard opnieuw.

Een Epson-printer installeren zonder wifi

Een Epson-printer installeren zonder wifi

Wil je jouw Epson-printer liever niet draadloos verbinden via wifi? Je kunt ook en USB-kabel gebruiken. Bij de meeste Epson-printers is deze meegeleverd. Het vierkante gedeelte van de kabel stop je in de printer, de andere ‘normale’ USB-zijde gaat in je computer of laptop. Vervolgens kies je in de installatiewizard bij verbinden voor ‘Aansluiten via USB-kabel’. De printer is nu verbonden met je laptop. Elke keer als je jouw laptop of computer verbindt aan de Epson-printer, kun je een afdruk maken.

Hulp bij stap 5: software voor je Epson-printer installeren zonder cd

Je kunt de meegeleverde cd gebruiken om de juiste Epson-software te downloaden, maar tegenwoordig heeft lang niet elke laptop meer een cd-lade. De software vind je ook op de website van Epson. Surf hiervoor naar epson.sn en vul de productnaam in van je Epson-printer. De website weet dan precies welke software je nodig hebt. Klik op ‘Aan de slag’. Vervolgens kom je bij ‘Stap 2 – verbinden’ en kun je de software downloaden. Open de installatiewizard om je laptop aan de Epson-printer te verbinden.

Bekijk onze beste printers