Mediamarkt Logo

De beste mini-pc’s van 2024

unknown description

Op zoek naar een krachtige computer die niet veel ruimte inneemt? Dan zijn mini-pc’s de oplossing. Deze compacte apparaten bewijzen dat grootte niet altijd alles zegt. Ze voeren dezelfde taken uit als traditionele desktops, zonder enorm in de weg te staan. Sommige mini-pc’s passen zelfs in je broekzak. Ontdek de beste mini-pc’s van MediaMarkt.

Wat is een mini-pc?

Wat is een mini-pc?

Een mini-pc is eigenlijk precies hetzelfde als een gewone computer, maar dan in een heel kleine behuizing. Zo’n pc neemt dus weinig ruimte in. Deze kleine computer neem je daarnaast ook makkelijk met je mee. Vergeet alleen niet om regelmatig een back-up te maken van je computer voordat je op pad gaat, zodat je er zeker van bent dat je gegevens niet verloren zullen gaan. Met een HDMI-kabel verbind je de mini-pc aan een televisiescherm of een monitor. Zo heb je nauwelijks meer door dat je op een heel kleine computer aan het werk bent. De prestaties van mini-pc’s doen ook niet onder voor die van de beste desktops.

Wat zijn de voordelen van een mini-pc?

Een groot voordeel van een mini-pc is zijn compactheid. Je hebt niet veel ruimte nodig op je (werk)kamer om toch een krachtige computer in huis te hebben. Daarnaast is een mini-pc ook eenvoudig mee te nemen. Handig als je een keer thuis verder wilt werken aan waar je op kantoor was gebleven. Een ander voordeel is het lage stroomverbruik van een mini-pc. De kleine computers zijn meestal voorzien van een krachtige processor die energiezuinig te werk gaan. Bijkomend voordeel hiervan is dat de mini-pc minder snel warm wordt en dus minder koeling nodig heeft. Dit zorgt eveneens voor minder energieverbruik én maakt mini-pc’s geruisloos. Grote computers raken sneller oververhit, waardoor het ingebouwde koelsysteem flink aan de bak moet. En dit hoor je.

Advies over mini-pc’s

Advies over mini-pc’s

Net als bij ‘normale’ Windows-pc’s of handige all-in-one-pc’s zijn het werkgeheugen en de opslagruimte een belangrijk onderdeel van je keuze. Hoe groter de programma’s die je wilt gebruiken op je mini-pc, hoe meer werkgeheugen je nodig hebt. Hoe meer bestanden je wilt opslaan, hoe meer opslagruimte je nodig hebt. Daarnaast haal je pas het beste uit je mini-pc als je werkt met de beste monitoren. Gebruik je de mini-pc bijvoorbeeld voor grafische programma’s of grote games? Dan raden we je aan om een goede 4K-monitor aan te schaffen. Is het voor je werk handig om meerdere programma’s tegelijk open te hebben staan? Ontdek dan welke ultrawide-monitor goed bij je past.

Bekijk soortgelijke artikelen