Mediamarkt Logo

Welke e-reader kun je het beste kopen?

Daan1 MEI 2023

Of je nu onderweg bent of lekker in je luie stoel wilt verdwalen in een goed boek, voor boekenwurmen is een e-reader de perfecte manier om je favoriete verhalen altijd bij de hand te hebben. Maar met zo veel keuze kan het lastig zijn om de juiste e-reader te vinden die past bij jouw leesbehoeften. Wat is de beste e-reader voor jou?

Verschillen tussen deze populaire e-reader-modellen

Verschillen tussen deze populaire e-reader-modellen

Hoewel er meerdere e-readermerken zijn, worden Kobo e-readers vaak gezien als de populairste. Dit komt onder meer doordat ze heel gebruiksvriendelijk zijn. Zo ‘blader’ je op een fijne manier door je digitale boeken en passen de schermen van de Kobo e-readers zich automatisch aan aan de omgeving. Daarnaast download je door middel van een wifi-verbinding makkelijk nieuwe boeken op deze e-readers. Natuurlijk zijn er ook verschillen tussen de e-reader-modellen van Kobo, onder meer qua grootte, opslagcapaciteit en spatwaterdichtheid. Lees meer over de populaire modellen en ontdek welke het beste bij jou past. Wil je hier niet op wachten, bekijk dan direct al onze e-readers.

Kobo Libra 2: compacte e-reader waarin je een bieb kwijt kunt

Kobo Libra 2: compacte e-reader waarin je een bieb kwijt kunt

Een van de beste Kobo e-readers is de Libra 2. Je kunt bijna een hele bibliotheek (ongeveer 24.000 boeken) kwijt op dit apparaat, want hij heeft een opslagcapaciteit van 32 GB. Het 7 inch beeldscherm is haarscherp en helder dankzij ComfortLight PRO-technologie, wat er ook voor zorgt dat het scherm zich zo goed mogelijk aanpast aan jouw omgeving. De kleur van het scherm verandert bijvoorbeeld van blauw (overdag) naar warm oranje (’s avonds). Ga je een weekje op vakantie met de Libra 2, laat je oplader dan maar thuis. Door de sterke batterij en het energiezuinige scherm lees je namelijk zo’n 11 dagen op één batterij.

Kobo Nia: heel veel boeken voor je geld

Kobo Nia: heel veel boeken voor je geld

Als je prijs-kwaliteitsverhouding belangrijk vindt, is de Kobo Nia een geschikte optie. Met zijn 8 GB opslagcapaciteit kun je ongeveer 6.000 boeken kwijt op deze e-reader, genoeg voor een goedgevulde digitale boekenkast. De Nia heeft net als alle Kobo-modellen ComfortLight, waardoor het scherm zich automatisch aanpast aan de omgeving en zorgt voor de fijnste leesomstandigheden voor je ogen. De accu van de Kobo Nia gaat niet snel leeg. Eén volle batterij gaat weken mee, al is dit wel afhankelijk van hoe vaak je de e-reader gebruikt. De Kobo Nia neem je met zijn 6 inch scherm en gewicht van ongeveer 172 gram makkelijk overal mee naartoe.

Kobo Clara 2E: goede e-reader voor op reis

Kobo Clara 2E: goede e-reader voor op reis

Met zijn 6 inch beeldscherm neemt de lichtgewicht Kobo Clara 2E weinig ruimte in en past hij makkelijk in je werktas, rugzak of koffer. Dit maakt de Clara 2E een ideale e-reader als je vaak op pad bent of op reis gaat. Maak je geen zorgen als je een boek leest aan het zwembad of op het strand, want de Kobo Clara 2E kan goed tegen een stootje en is spatwaterdicht. Van de zon heb je ook geen last, want dankzij ComfortLight-technologie weerspiegelt het felle (zon)licht niet op het scherm. Zie jij jezelf al liggen op zonvakantie, aan het water, met een lekkere cocktail en een goed boek?

Kobo Sage: maak altijd en overal aantekeningen

Kobo Sage: maak altijd en overal aantekeningen

Vind je het belangrijk om aantekeningen te maken tijdens het lezen? Dan is de Kobo Sage een heel interessante optie voor je. Deze e-reader koppel je namelijk eenvoudig aan de Kobo Stylus, die je nog wel los moet kopen. Hiermee maak je notities in de kantlijn of markeer je belangrijke passages in het boek. Het beeldscherm van de Kobo Sage is vrij groot (8 inch), al is hij niet zwaar en ligt hij lekker in de hand. Er passen ongeveer 32.000 boeken op deze e-reader, die goed tegen een beetje (spat)water kan. Ideaal als je graag in bad een boek leest.

Wat is het verschil tussen een e-reader en een iPad?

Boeken lezen kan ook op een iPad. Maar wanneer koop je een e-reader en wanneer ga je voor een Apple tablet? Als je een apparaat zoekt waar je alleen boeken op wilt lezen, raden we een e-reader aan. E-readers hebben namelijk een E-ink-scherm met blauwlichtfilter. Dit zorgt voor het fijnste beeld om boeken te lezen en is beter voor je ogen en nachtrust. Daarnaast is dit scherm heel energiezuinig, waardoor je veel uren leest op een accu. Wil je graag één apparaat om boeken te lezen, te internetten en apps te gebruiken, dan is een iPad waarschijnlijk de beste optie voor je. Waar je ook voor kiest, bij MediaMarkt vind je praktische accessoires voor tablets en e-readers.