Mediamarkt Logo

AI

Wat is AI?-preview
AI

Wat is AI?

AI, artificiële intelligentie, is volop in ontwikkeling. Wat is kunstmatige intelligentie precies en in welke mate zal AI ons leven beïnvloeden? We vertellen je op deze pagina graag meer over artificial intelligence.

Lees meer over Wat is AI?
Bekijk alle artikelen over AI (8)
Apple Intelligence: AI voor je Mac, iPad en iPhone-preview
AI

Apple Intelligence: AI voor je Mac, iPad en iPhone

Tijdens de WWDC 2024 is de nieuwe AI-technologie van Apple onthuld: Apple Intelligence. Met deze slimme technologie haal jij, onder andere dankzij Siri, nog meer uit je iPhone, iPad of Mac. Lees op deze pagina meer over de nieuwe functies en hoe Apple Intelligence je leven gemakkelijker kan maken.

Lees meer over Apple Intelligence: AI voor je Mac, iPad en iPhone
Hoe gebruik je AI voor foto- en videobewerking?-preview
AI

Hoe gebruik je AI voor foto- en videobewerking?

AI wordt onder andere toegepast bij softwareprogramma’s voor foto- en videobewerking. Hierdoor kun je gemakkelijk de kwaliteit van je foto’s en video’s verbeteren, achtergronden aanpassen en nog allerlei andere bewerkingen doen. Lees hieronder meer over foto- en videobewerking met AI.

Lees meer over Hoe gebruik je AI voor foto- en videobewerking?
Wat is een CoPilot+-pc en wat kun je ermee doen?-preview
AI

Copilot+-pc: een nieuw AI-tijdperk begint

Maandag 20 mei kondigde Microsoft haar nieuwe Copilot+-pc’s aan. Deze AI-laptops maken gebruik van kunstmatige intelligentie, waardoor taken bijvoorbeeld sneller uitgevoerd kunnen worden, zodat je efficiënter kunt werken. Meer weten over deze Copilot AI-pc’s? Lees dan het artikel.

Lees meer over Copilot+-pc: een nieuw AI-tijdperk begint
Wat is ChatGPT-4o?-preview
AI

Wat is ChatGPT-4o?

Op 13 mei 2024 werd de nieuwe update van ChatGPT uitgerold: ChatGPT-4o. Deze versie is nog sneller, verwerkt eerdere gesprekken om je in de toekomst beter van dienst te zijn en biedt ook de mogelijkheid om door je vorige conversaties te browsen, op zoek naar een bepaald antwoord dat je ooit gekregen hebt. Ook is de kwaliteit verbeterd.

Lees meer over Wat is ChatGPT-4o?
Wat is robotica? - preview
AI

Wat is robotica?

Robots ken je waarschijnlijk vooral uit sciencefictionfilms en -series. Maar de term robot en de ontwikkeling van deze AI-gestuurde machines vind je tegenwoordig op nog veel meer plekken. Lees hier meer over robotica en de invloed van AI op de robotisering.

Lees meer over Wat is robotica?
Wat is de wet van Moore?-preview
AI

Wat is de wet van Moore?

AI en andere technologieën hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Gordon Moore heeft met zijn werk en de wet van Moore de weg opengelegd naar onder andere het gebruik van AI op grote schaal. Lees hier meer over Gordon Moore, de wet van Moore en wat de invloed van deze ondernemer is geweest op de ontwikkeling van AI.

Lees meer over Wat is de wet van Moore?