Hoe reset je de waterstop van een vaatwasser?

unknown description

Een waterstop is een belangrijk onderdeel van je vaatwasser. De waterstop sluit namelijk automatisch de watertoevoer af als er lekkage optreedt. Maar hoe reset je deze waterstop nadat het lek is verholpen? Volg de onderstaande stappen om je vaatwasser weer snel aan de praat te krijgen.

Welke stappen om de waterstop van je vaatwasser te resetten?

Welke stappen om de waterstop van je vaatwasser te resetten?

Om de waterstop van je vaatwasser te resetten volg je 4 stappen. Deze stappen zijn niet ingewikkeld, maar het is wel zaak om even goed op te letten als je de waterkraan reset. Daarnaast is het slim om de handleiding van je vaatwasser erbij te pakken. Leg daarnaast voor de zekerheid een emmer, dweil en een paar droge handdoeken klaar.

Stap 1: draai de waterkraan dicht

Stap 1: draai de waterkraan dicht

Voordat je de waterstop reset, draai je eerst de kraan dicht. Zet de emmer onder de kraan om lekkend water op te vangen en leg er eventueel ook een droge handdoek onder. Haal daarnaast ook de stekker even uit de vaatwasser. Dit gaat bij een vrijstaande vaatwasser vaak makkelijker dan met een inbouwvaatwasser. Je kunt er ook voor kiezen om tijdelijk de stroom van de vaatwasser te halen.

Stap 2: ontkoppel de waterslang

Stap 2: ontkoppel de waterslang

De waterstop kan op 2 manieren zijn bevestigd: los aan de kraan of ingebouwd in de slang. Voor beide gevallen geldt: draai alle onderdelen van de kraan helemaal los om de waterslang te ontkoppelen. Het is logisch als hierbij wat restwater uit de leiding komt. Houd daarom ook in deze stap de emmer paraat.

Stap 3: reset de waterstop

Een vaatwasser heeft een losse waterstop of een waterstop die aan de kraan vastzit. Hoe jij jouw waterstop precies moet resetten, staat zeker uitgelegd in de handleiding van je vaatwasser. Op een losse waterstop zit vaak een gekleurd pinnetje. Druk deze in om de waterstop te resetten. Heb je een geïntegreerde waterstop? Raadpleeg dan zeker de handleiding, want deze manier van resetten varieert vaak. Bij veel vaatwassers met een vaste waterstop zit het pinnetje achter een afdichtkapje. Gebruik een schroevendraaier om het kapje voorzichtig los te maken en druk het pinnetje in.

Stap 4: draai de waterslang weer vast

Stap 4: draai de waterslang weer vast

Bevestig de waterslang weer aan de kraan. Houd de emmer wederom onder de kraan om eventueel lekkend water op te vangen. Controleer of er geen water meer lekt bij de kraan en de waterstop. Als alles in orde is, kun je de stekker weer in het stopcontact doen. Je vaatwasser is klaar voor gebruik.

Bekijk soortgelijke artikelen