MM logo white (1)
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: lamsvlees met champignons

Luuk3 FEBRUARI 2025
Een zwarte stoofpot gevuld met een stoofschotel, gegarneerd met peterselie, staat naast een zilveren lepel op een houten tafel.

Haal de chef-kok in jezelf naar boven door lamsvlees met champignons klaar te maken. Dit eenvoudige gerecht zet je binnen 30 minuten op tafel tijdens een gezellig diner voor 2 of als je met een groep vrienden gaat eten. En er komt geen pan aan te pas, want je bereidt het in de multicooker. Hoe je dit doet? Lees de instructies hieronder.

🍽️ Aantal porties 2 tot 6, ⏲️voorbereidingstijd 15 minuten, 🥘bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

Een tafel met ingrediënten voor chili: gehakt in een pan, bonen, mais, tomaten, uien en kruiden.
  • 400 gram lamsvlees
  • 100 gram wortelen
  • 1 kruidentuiltje
  • 200 gram aardappelen
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bakolie
  • 10 deciliter water
  • Snufje zout en peper

Benodigdheden

Bereidingswijze lamsvlees met champignons (2 personen)

Een persoon roert in een pan en een pot op een fornuis. Er staan tomaten, pasta en kruiden op het aanrecht.
  1. Snijd het lamsvlees in stukjes en de wortels in plakjes. Bereid ook de kruiden voor.
  2. Pak de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd ook de champignons in smalle plakjes.
  3. Snijd de knoflook en verwijder de groene kiem. Als je het gerecht iets scherper en bitterder wilt maken, kun je deze laten zitten. Vervolgens pers of hak je de knoflook fijn.
  4. Doe een eetlepel olie in de multicooker en warm deze op.
  5. Doe het vlees in de multicooker en laat dit bruin worden. Als het gaar is, haal je het eruit. Doe de champignons erin en verwarm in een korte tijd op hoog vuur (sauteren).
  6. Voeg het water, het vlees, de wortelen en de kruiden toe. Doe de aardappelen als laatste erin om deze goed gaar te laten worden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Zet de snelkookfunctie van de multicooker op 15 minuten.
  8. Is alles goed gaar? Serveer maar!

Eet smakelijk!

Maak de maaltijd compleet

Drie mensen koken in een keuken met groenten, een kookplaat, een afzuigkap en een stenen muur met planken en blauwe flessen.

Lamsvlees met champignons is een hoofdgerecht dat je ook kunt eten tijdens een speciale gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan Kerstmis of Valentijnsdag. Om het extra speciaal te maken, kun je er nog een heerlijk voor- en nagerecht bij klaarmaken. Neem bijvoorbeeld de romige preisoep als voorafje. En na de hoofdmaaltijd is de lava cake een smaakvolle afsluiter. Beide gerechten maak je snel klaar, zodat je aan tafel volop van je gezelschap kunt genieten.

Bekijk al onze recepten

Bekijk soortgelijke artikelen