- 2 preien
- 1 ui
- 500 milliliter bouillon (kippen- of groentebouillon)
- 100 milliliter kookroom
- 2 eetlepels bieslook
- 1 eetlepel olijfolie
Recept: romige koude preisoep
Luuk20 NOVEMBER 2024
Romige preisoep: een eenvoudig en licht voorgerecht. Ideaal als start van je feestelijk diner. Wil je hem vegetarisch maken? Gebruik dan groentebouillon, in plaats van kippenbouillon.
Aantal personen 2, voorbereidingstijd 5 minuten, bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten
Bereidingswijze romige preisoep
- Snijd de prei in ringen en snipper de ui.
- Verhit een soeppan met een eetlepel olijfolie en bak de prei en ui een paar minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
- Giet de bouillon bij de ui en de prei en laat het geheel voor 10 minuten zacht koken.
- Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor.
- Breng de soep verder op smaak met zout en peper en pureer het geheel vervolgens in de blender.
- Schenk de soep in een soepkom en voeg de bieslook als garnering toe.
Eet smakelijk!
Gerelateerde artikelen
Keuken