MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: romige koude preisoep

Luuk20 NOVEMBER 2024
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Romige preisoep: een eenvoudig en licht voorgerecht. Ideaal als start van je feestelijk diner. Wil je hem vegetarisch maken? Gebruik dan groentebouillon, in plaats van kippenbouillon.

Aantal personen 2, voorbereidingstijd 5 minuten, bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

Recept - Ingrediënten
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 500 milliliter bouillon (kippen- of groentebouillon)
  • 100 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze romige preisoep

Bereidingswijze romige preisoep
  • Snijd de prei in ringen en snipper de ui.
  • Verhit een soeppan met een eetlepel olijfolie en bak de prei en ui een paar minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
  • Giet de bouillon bij de ui en de prei en laat het geheel voor 10 minuten zacht koken.
  • Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor.
  • Breng de soep verder op smaak met zout en peper en pureer het geheel vervolgens in de blender.
  • Schenk de soep in een soepkom en voeg de bieslook als garnering toe.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen