MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: hartvormige macarons

Luuk11 FEBRUARI 2025
Recept: hartvormige macarons

Het maken van macarons in de vorm van rode hartjes lijkt misschien moeilijk, maar met een staafmixer is het verrassend eenvoudig. Volg dit recept en creëer een sensationele traktatie voor je geliefde.

🍽️ Aantal porties 30 macarons, ⏲️voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten,🥘 bereidingstijd 13 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Macarons:

  • 100 gram amandelmeel
  • 180 gram poedersuiker
  • 90 gram eiwit
  • ¼ theelepel wijnsteenroom
  • ¼ kopje kristalsuiker
  • ¼ theelepel rode voedingskleurstof
  • ½ theelepel vanille-extract

Vanille botercrème

  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 kopje poedersuiker
  • 2 eetlepels slagroom
  • 125 gram ongezouten boter

Benodigdheden

Bereidingswijze hartvormige macarons

Bereidingswijze
  1. Gebruik een hartjessjabloon, deze kun je van het internet halen en uitprinten. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker 2 keer en voeg ze samen in een grote kom. Zet dit opzij.
  2. Scheid de eiwitten van de eidooiers en giet het eiwit in een grote mengkom. Voeg de wijnsteenroom toe en klop met een mixer op medium-lage snelheid tot zachte pieken ontstaan.
  3. Voeg daarna langzaam de kristalsuiker toe en klop tot stijve pieken. Hierna kunnen de rode voedingskleurstof en vanille-extract erdoorheen geklopt worden.
  4. Spatel ⅓ van het gezeefde amandelmeel en de poedersuiker voorzichtig door het eiwitmengsel. Voeg de rest toe en meng tot het beslag in een vloeiende 8-vorm loopt zonder te breken. Schep het beslag in een spuitzak met een kleine ronde spuitmond.
  5. Leg 2 sjablonen op een bakplaat met bakpapier. Spuit het beslag in hartvormen en gebruik een tandenstoker om de randen netjes te maken. Tik de bakplaat minstens 5 keer op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen en prik eventuele bubbels door. Laat de macarons 45 tot 60 minuten rusten totdat de bovenkant droog aanvoelt.
  6. Verwarm de oven voor op 160°C. Bak de macarons 13 minuten in de oven, tot ze ‘voetjes’ krijgen. Laat ze 10 minuten op een rooster afkoelen, verwijder vervolgens de bakplaat en laat het volledig afkoelen.
  7. Klop de boter romig met een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en meng dit tot een gladde crème. Voeg hierna de slagroom en vanille-extract toe en mix goed. Doe de botercrème in een spuitzak met een grote ronde spuitmond.
  8. Spuit botercrème op de onderkant van de helft van de macarons en plaats de andere helft erbovenop om een sandwich te vormen. Laat de macarons 1 tot 2 dagen in de koelkast rusten voor de beste smaak en textuur.

Overheerlijke recepten met een staafmixer

Overheerlijke recepten met een staafmixer

Maak de lekkerste gerechten met een staafmixer; het is niet alleen makkelijk, maar ook een plezier om mee te werken. Van romige soep tot fruitige smoothies en van oliebollen tot pistache tiramisu, met een staafmixer bereid je binnen een mum van tijd heerlijke recepten.

Bekijk soortgelijke artikelen

Recept: Noorse hartvormige wafels - preview
Recepten

Recept: Noorse hartvormige wafels

Lees meer over Recept: Noorse hartvormige wafels
Recept: chocolate fudge cake - preview
Recepten

Recept: chocolate fudge cake

Lees meer over Recept: chocolate fudge cake
Bietenbrownies maken
Recepten

Recept: bietenbrownies

Lees meer over Recept: bietenbrownies