MM logo white (1)
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: harira

Luuk11 MAART 2025
Twee kommen soep met peterselie op een houten ondergrond en een gestippelde doek.

Harira bereiden was nog nooit zo makkelijk. Met een staafmixer maak je in een handomdraai deze klassieke Marokkaanse soep. Deze voedzame maaltijd zit vol met tomaten, linzen en kikkererwten en de rijke mix van kruiden zorgt voor een heerlijke smaak. Geniet van deze hartverwarmende soep tijdens de ramadan.


🍽️ Aantal porties: 6 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 1 uur en 10 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 50 minuten.

Ingrediënten

Een zilveren pan gevuld met wortelen, omringd door tomaten, uien, knoflook en peterselie. Komkommers in een mand op de achtergrond.
  • 1 grote ui
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 4 middelgrote gepelde tomaten
  • 1 wortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 liter bouillon
  • 80 gram gedroogde linzen
  • 1 kommetje geweekte kikkererwten
  • Vermicelli (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 blikje tomatenpuree

Kruidenmengsel

  • Verse koriander
  • Verse peterselie
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel zoete paprikapoeder
  • 1 theelepel ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 1 theelepel kaneel
  • Een klein stukje verse gember
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

Bereidingswijze harira

Een persoon snijdt rode tomaten op een houten plank met een zilveren mes, basilicumplant op de achtergrond.
  1. Snijd de ui, wortel en selderij fijn en rasp de gember.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, wortel, selderij en gember tot de ui glazig is.
  3. Voeg de kaneel, ras el hanout, kurkuma en paprikapoeder toe en meng goed. Giet de bouillon erbij en voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Mix de soep met een staafmixer, maar laat wat textuur over voor een vollere smaak. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Spoel de linzen en voeg ze toe. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de kikkererwten, vermicelli, peterselie en koriander toe. Laat nog 15 minuten sudderen en roer regelmatig.
  7. De soep is klaar als de linzen en vermicelli gaar zijn.

Houd je van pittige soep? Voeg dan een theelepel harissa toe. Eet smakelijk!

Overheerlijke recepten met een staafmixer van MediaMarkt

Bekijk soortgelijke artikelen