Mediamarkt Logo

Wat zijn de beste frituurpannen in 2024?

unknown description

Een frituurpan maakt het leven feestelijker. Hollandse bitterballen bij de borrel, een lekker patatje en zelfs eigengemaakt oliebollen: allemaal geschikt voor in de frituurpan. Benieuwd naar de beste frituurpannen en waar je op moet letten? MediaMarkt zet het voor je op een rij.

Wat maakt een frituurpan goed?

Wat maakt een frituurpan goed?

Een goede frituurpan bakt jouw snacks lekker krokant. Maar dat is niet het enige waar je op kunt letten. Heb je wel eens gedacht aan het volgende?

  • Is de frituurpan ruim genoeg voor jouw frituurwensen?
  • Is de frituurpan veilig in gebruik?
  • Kun je het frituurvet makkelijk vervangen?
  • Kun je de frituurpan makkelijk schoonmaken?

Ook zijn er frituurpannen met extra functies, zoals een geurfilter of een koude zone. We vertellen je er meer over.

Is de frituurpan ruim genoeg voor jouw frituurwensen?

Frituurpannen zijn er in allerlei vormen en maten. Om te controleren of de frituurpan groot genoeg is voor jouw frituurwensen, kijk je naar de maximale inhoud van de frituurmand. Die laat zien hoeveel frituursnacks je in één keer kunt bakken, aangegeven in kilogram of liters. Een inhoud van 600 gram tot 1,5 kilo is bijvoorbeeld geschikt voor huishoudens van 1 tot 2 personen. Bijkomend voordeel: zo’n frituurpan is lekker compact. Voor een huishouden van 3 tot 4 personen is een inhoud van 3 liter voldoende. Heb je een groot gezin of bak je graag voor vrienden en familie? Dan hebben we frituurpannen met een inhoud tot wel 5 liter.

Is de frituurpan veilig in het gebruik?

Is de frituurpan veilig in het gebruik?

Als je bakt met hete olie, dan is veiligheid extra belangrijk. Alle frituurpannen zijn voorzien van een handvat dat koel blijft tijdens het frituren. Wil je extra bescherming? Ga dan voor een frituurpan die ook aan de buitenkant koel blijft. Dit is aangegeven met de aanduiding ‘koudewandisolatie’. Daarnaast hebben we frituurpannen met een overhittingsbeveiliging, die de frituurpan uitschakelt als hij te heet wordt.

Kun je het frituurvet makkelijk vervangen?

Kun je het frituurvet makkelijk vervangen?

Een ander belangrijk aspect is of je het frituurvet gemakkelijk kunt vervangen. Geen zin in gedoe? Kies dan een frituurpan met een uitneembare binnenpan. Zo ververs je het vet veel eenvoudiger. Sommige frituurpannen zijn voorzien van een filtersysteem, waardoor de olie langer schoon blijft. Ook een pan met een koude zone draagt hieraan bij. Liever helemaal geen vet vervangen? Ga dan voor een airfryer.

Kun je de frituurpan makkelijk schoonmaken?

Een frituurpan die gemakkelijk schoon te maken is, bespaart veel tijd. Ga bijvoorbeeld voor een frituurpan met uitneembare onderdelen, zoals de binnenpan en deksel. Deze kun je dan apart reinigen zonder de hele pan te hoeven schrobben. Controleer ook of de onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Ten slotte zijn er frituurpannen die het je nog makkelijker maken. Een goede antiaanbaklaag voorkomt etensresten op de bodem en een koude zone voorkomt dat verbrande deeltjes zich ophopen. Zo blijft frituren een feestje en hoef je minder vaak te reinigen.

Welke extra functies moet je frituurpan hebben?

Welke extra functies moet je frituurpan hebben?

Een frituurpan kan tegenwoordig veel meer dan alleen frituren. Zo hebben we frituurpannen in het assortiment met extra functies. Denk aan een geurfilter die de typische ‘frituurlucht’ sterk vermindert, een ingebouwde digitale timer of een instelbare thermostaat. En wat dacht je van een duurzame frituur van Tefal, die automatisch het gebruikte frituurvet bewaart en filtert voor de volgende ronde?

Bekijk soortgelijke artikelen