MM logo red

Wat is Google Nest (Google Home)?

Thijs1 JULI 2024
unknown description

Google Home is een speaker die met behulp van Google Assistent antwoord geeft op al je vragen. Hiervoor gebruik je de Google Home-app. In 2014 werden Google Home en Google Nest samengevoegd. Met Google Nest beheer je alle slimme apparaten in je smarthome.

Wat kun je doen met Google Nest?

Wat kun je doen met Google Nest?

Met Google Home, dat nu Google Nest heet, kun je veel zaken in huis regelen. Zo luister je naar muziek en podcasts, bedien je de tv en speakers en vraag je informatie die je nodig hebt. Zo kun je voordat je ’s ochtends vertrekt de weersverwachtingen vragen en checken of er file staat. Dankzij Google Assistent, de spraakassistent, geef je eenvoudig commando’s met je stem. Verder is Google Nest een goede basis voor je smarthome. Koppel bijvoorbeeld je slimme verlichting, deurbel, slimme thermostaten en camera’s aan je Google Nest om al je slimme apparaten op één plek te beheren.

Hoe koppel je een apparaat aan Google Nest?

Hoe koppel je een apparaat aan Google Nest?

Om een apparaat aan je Google Nest te koppelen, installeer je eerst je Google Nest. Hiervoor volg je de volgende stappen:

  • Koppel met de oplaadkabel de Google Nest Mini of de Google Nest Hub aan het stroomnetwerk.
  • Download de Google Home-app op je smartphone of tablet en open de app.
  • Selecteer ‘Apparaten’ -> ‘Toevoegen’ -> ‘Google Nest- of partnerapparaat’.

Wat kun je met de Google Home-app?

De Google Home-app is de centrale hub waaraan je Google Nest is verbonden. Ook andere slimme apparaten sluit je hierop aan. Wanneer je je slimme apparaten aan de Google Home-app toevoegt, kun je via je smartphone of tablet je slimme apparaten bedienen en heb je inzicht in je energieverbruik. Ook bekijk je de live beelden van je Nest-camera’s en slimme deurbel.

Wat is het verschil tussen Google Nest en Google Assistent?

Google Assistent: je virtuele hulp-preview

Het verschil tussen Google Nest en Google Assistent is dat Google Nest het fysieke apparaat is en Google Assistent de software voor stembediening. Google Nest is een speaker waar je andere apparaten aan verbindt. Vervolgens geef je commando’s en stel je vragen met behulp van Google Assistent.

Wat is het verschil tussen de Google Nest Hub en Google Nest Mini?

Wat is het verschil tussen de Google Nest Hub en Google Nest Mini?

Zowel de Google Nest Hub als de Google Nest Mini bedien je met Google Assistent. Het grootste verschil tussen de Mini en de Hub is dat de Hub een scherm van 7 inch heeft waarmee je al je slimme apparaten bedient. Je kunt op het scherm informatie bekijken, zoals foto’s, video’s en het weer. De Nest Hub beschikt ook over een camera waarmee je bijvoorbeeld videogesprekken kunt voeren. De Google Nest Mini is een compacte, slimme speaker die je alleen met je stem bedient. Hiermee speel je muziek af of gebruik je Google Assistent om antwoorden te krijgen op je vragen.

Bekijk soortgelijke artikelen