Mediamarkt Logo

Welke elektrische kachel kies je voor welke kamer?

Thijs17 APRIL 2024
unknown description

Elektrische kachels zorgen er op een energiezuinige manier voor dat je het niet meer koud hebt in huis. Maar welke verwarming moet je kiezen? Lees hieronder meer over elektrische kachels en waar je op moet letten wanneer je een verwarming kiest voor de woonkamer, slaapkamer, badkamer of garage.

Elektrische kachel voor elke ruimte

Wat zijn de verschillen tussen de soorten elektrische kachels?-preview

Ben je op zoek naar een elektrische kachel? Het is belangrijk om na te gaan waar je de kachel het meest wilt gebruiken, zodat je je keuze daarop kunt afstemmen. Zo is het belangrijk dat een kachel in de badkamer waterdicht is en dat een verwarming in je slaapkamer stil is, zodat je nachtrust niet wordt verstoord. Let verder op het aantal standen en extra functies zoals een timer of oververhittingsbeveiliging.

Elektrische kachel voor je woonkamer

Elektrische kachel voor je woonkamer

Welke kachel geschikt is voor jouw woonkamer, hangt af van de grootte van de ruimte en wat je wensen zijn. Zoek je een elektrische kachel die je centrale verwarming kan vervangen? Kies dan voor een convectorkachel. Heb je een kachel nodig als bijverwarming, omdat de gewone kachel niet voldoende is of omdat je energie wilt besparen? Dan is een ventilatorkachel of een keramische kachel geschikt.

Elektrische kachel voor je slaapkamer

Elektrische kachel voor je slaapkamer

Een elektrische kachel voor in de slaapkamer moet in de eerste plaats stil zijn, zodat je er ’s nachts geen last van hebt. Je hangt deze verwarming op aan de muur of plaatst haar op de grond. Wanneer je haar op de grond zet, is het handig als de kachel een kantelbeveiliging heeft, zodat de kachel automatisch uitvalt wanneer ze omvalt. Kijk ook of je de kachel van tevoren in kunt stellen, zodat het verwarmen op een bepaald tijdstip stopt (bijvoorbeeld als je al slaapt) en je geen energie verspilt. Een oliekachel is een goed voorbeeld van een stille kachel.

Elektrische kachel voor je badkamer

Elektrische kachel voor je badkamer

Een elektrische kachel voor in de badkamer moet voor je eigen veiligheid waterdicht zijn. Een IP-certificering van minimaal IPX4 is de norm. Kijk goed waar je de kachel kunt plaatsen. Vaak is dit niet direct naast het bad of de douche. Je kunt ervoor kiezen om de kachel aan de muur te hangen, zodat je hem niet per ongeluk om kunt stoten en de kans kleiner is dat er water bij in de buurt komt. Er zijn ook kachels met een kantel- of oververhittingsbeveiliging voor extra veiligheid. Ga bijvoorbeeld voor een waterdichte ventilator- of convectorkachel, zodat je het tijdens het douchen niet koud krijgt.

Elektrische kachel voor je garage

Elektrische kachel voor je garage

In de meeste gevallen ben je maar voor korte tijd in de garage, dus het is belangrijk om een elektrische kachel te kiezen die snel verwarmt. Een ventilatorkachel is bijvoorbeeld geschikt voor de garage. Je zet deze verwarming eenvoudig op een plek in de buurt, zodat je handen niet koud worden wanneer je aan je auto of fiets sleutelt. Een elektrische ventilatorkachel verspreidt snel warmte en heeft vaak ook een koude functie, zodat je er ook in de zomer wat aan hebt.

Kleine of grote ruimte, je vindt je elektrische kachel bij MediaMarkt

Beste elektrische kachel van 2023

In ons assortiment ontdek je een ruime keuze aan elektrische kachels, zodat je altijd een verwarming vindt die bij je past. Ga voor een elektrische kachel met veel vermogen als je grote ruimtes wilt verwarmen, en kies een verwarming met minder vermogen voor kleinere kamers. Neem ook eens een kijkje bij de energiezuinige kachels om energie en kosten te besparen.

Bekijk soortgelijke artikelen